www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avtoradio se vsakič resetira

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stefan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 15:12
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 11:28 pm    Naslov sporočila:  Avtoradio se vsakič resetira Odgovori s citatom

Čeprav sem iskal kaj podobnega na tem forumu nisem našel, zato...

v VW Passat 2002 sem vgradil avtoradio Pioneer DEH-1430R. Laično se mi zdi, da gre za t.i. EURO konektorje, tako da kaj dosti izbire pri priklopu niti nisem imel, tisto kar je "pasalo" skupaj sem pač priklopil skupaj.

Težava je v tem, da se radio vsakič, ko je avto ugasnjen, resetira na začetne tovarniške nastavitve (radijske postaje niso shranjene, glasnost je vsakič ista, CD se prične predvajati od začetka).

Kako lahko to rešim?

Hvala in LP,

stefan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2008 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz radia gresta med drugimi tudi rumena in rdeča žica, kateri sta prekinjeni ter spojeni skupaj, no na tem delu kjer je spojeno ju zamenjaj med seboj. Rumena žica je za stalno napetost 12V, rdeča pa za kontakt, lahko da je pri tvojem avtomobilu ravno obratno in se zato resetira ko vzameš ključ ven. Lahko ga pa zvežeš tudi tako da prižiganje ni odvisno od ključa, poglej v navodila. Najprej pa samo zamenjaj tako kot sem napisal na začetku. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2008 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konektorji so že standardni.. razporeditev napajanja pa ravno ne..
Isti avtoradio je v Citroenu deloval dve leti brez težav, po hitri vgradnji v Peugeot-a pa je kazal enake simptome..
Po zamenjavi žic deluje normalno..
Na eni žici mora dobiti 12V ko je kontakt ozrioma ko avto odkleneš, na drugi pa mora bisti stalno napajanje 12V da radio obdrži nastavitve..

Skratka malo se je treba poigrati..
Nazaj na vrh
stefan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 15:12
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vama... stvar deluje! Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni