|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stefan Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 15:12 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 11:28 pm Naslov sporočila: Avtoradio se vsakič resetira |
|
|
Čeprav sem iskal kaj podobnega na tem forumu nisem našel, zato...
v VW Passat 2002 sem vgradil avtoradio Pioneer DEH-1430R. Laično se mi zdi, da gre za t.i. EURO konektorje, tako da kaj dosti izbire pri priklopu niti nisem imel, tisto kar je "pasalo" skupaj sem pač priklopil skupaj.
Težava je v tem, da se radio vsakič, ko je avto ugasnjen, resetira na začetne tovarniške nastavitve (radijske postaje niso shranjene, glasnost je vsakič ista, CD se prične predvajati od začetka).
Kako lahko to rešim?
Hvala in LP,
stefan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz radia gresta med drugimi tudi rumena in rdeča žica, kateri sta prekinjeni ter spojeni skupaj, no na tem delu kjer je spojeno ju zamenjaj med seboj. Rumena žica je za stalno napetost 12V, rdeča pa za kontakt, lahko da je pri tvojem avtomobilu ravno obratno in se zato resetira ko vzameš ključ ven. Lahko ga pa zvežeš tudi tako da prižiganje ni odvisno od ključa, poglej v navodila. Najprej pa samo zamenjaj tako kot sem napisal na začetku.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Konektorji so že standardni.. razporeditev napajanja pa ravno ne..
Isti avtoradio je v Citroenu deloval dve leti brez težav, po hitri vgradnji v Peugeot-a pa je kazal enake simptome..
Po zamenjavi žic deluje normalno..
Na eni žici mora dobiti 12V ko je kontakt ozrioma ko avto odkleneš, na drugi pa mora bisti stalno napajanje 12V da radio obdrži nastavitve..
Skratka malo se je treba poigrati.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stefan Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 15:12 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama... stvar deluje!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni