www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TEST COM PORTA?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 8:24 pm    Naslov sporočila:  TEST COM PORTA? Odgovori s citatom

Pozdrav!

Zanima me kako bi lahko najhitreje in naj enostavnejše preizkusil ali deluje rs 232 (com 1 port). Na com 1 port sem namreč priključil STK 500 in mi ga PC sploh ne zazna. Poskusil sem tudi nastaviti v PC-ju, v upravitelju naprav, com port na 115200 bitov/s, toliko bi naj bilo na stk 500, poskusil sem tudi s standardno nastavitvijo 9600, pa žal ne deluje. Nato sem poskusil še PG 302, (na 9600),ki mi je prej deloval sedaj pa žal ne deluje, zato tudi sumim, da z com portom nekaj ni v redu, ali pa ni nastavljen tako kot bi bilo potrebno. Na PC-ju delam s programom AVR Studio ver 4.0, ki je bil original priložen k STK 500. Sama STK plošča deluje normalno.
Morda kdo ve kako rešiti problem. d'oh!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ga poskusiš z kakim terminalskim programom (hyperterminal ali podbnim) tako da daš na port zaključni konektor.
robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav Silvo !

Kako pa izgleda zaključni konektor in ukazi v hiperterminalu, mi lahko razlošiš malo več prosim.

V naprej hvala in 7 3 !
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj ne vem na pamet - najdi pinout serijsega porta - tisti konektor premosti TX ter RX torej tisto kar gre ven pride nazaj v PC. Torej tisto kar tipkaš v terminalskem oknu se vrača nazaj na zaslon. Hyprer terminal je v sklopu Windowsov (komunikacije)
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej povežeš 2. in 3. pin na konektorju in probaš v terminalu.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70801.64

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2004 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2004 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hyprer terminal? tega v windovsih še nikoli nisem opazil. Kje ga lahko najdem?
Ali lahko pošiljaš in sprejemaš tudi ostale signale, kot so DCD, DTR, DSR, CTS, RTS in RI

Za testiranje sem do sedaj uporabljal serial port monitor zelo dobel program, če po 15 dneh nebi pretekel In CPS serial monitor.

LP
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2004 7:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odličen terminalski program, ki zna zelo pomagat okrog dogajanja na serijskem portu domačega avtorja najdeš na Bray's Terminal home .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 11:15 am    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Sad Ugotovil sem, da COM port ne dela, s terminalskim programom seveda, na drugem računalniku mi pa normalno deluje. Bo treba zamenjat osnovno ploščo (rač. je še v garanciji) Wink . Dober je ta terminalski program od bray Velenje. Applause

Še enkrat Hvala vsem za pomoč Exclamation
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak šen OS uporabljaš ? Če je to Windows, kaj pravijo nastavitve za com port v "Sistem-u" ? Obstaja možnost, da se je kak software "obesil" na port Confused
robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2004 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hajli hajlo !

Uporabljam Windows XP Mašina je pa procesor 3Gh Intel Pentium, osnovna plošča Asus 800 Mhz, 1G Rami, 256 Mb Grafična.
Kot lahko vidiš v pripeti datoteki prikazuje win. kot, da je vse v redu da ni sporov, razen če moram še kje drugje kako preverit. Question Exclamation

To kar si zapisal je seveda možno ampak kje točno bi lahko preveril. V upravitelju naprav ni kakega rumenega klicaja, da katera naprava ne bi delovala, ali lahko še kako drugače preverim... Question

Cheerio baj frm Robert Smile

print screen.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  print screen.doc
 Velikost datoteke:  124.5 KB
 Downloadano:  18 krat

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni