|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gKastelic Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Feb 2008 19:19 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 16, 2008 6:20 pm Naslov sporočila: Senzorji temperature motorja pro vw |
|
|
Pozdrav
Ali kdo ve ali se je igral z senzorji temperature motorja pri vw avtomobilih letnika 93.
Na kakšnem principu sploh delujejo?
Sam imam problem, ker mi števec pokaže premajhno temperaturo. Vozim se cel dan pa kazalček zleze do 60 stopinj.
Drugače vse deluje, temostat, ventilatorji, itd.
Vozim pa vw transporter T4 letnik 1993.
Hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 5:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem siguren, ampak zdi se mi, da ima to vozilo dvostopenjski termostat...preveri, če ni non-stop odprt...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cornholio Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Termostat imaš zanič. Ga boš moral menjat! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel enak problem na audiju in bil je zanič termostat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 11:32 pm Naslov sporočila: Re: Senzorji temperature motorja pro vw |
|
|
gKastelic je napisal/a: |
...
Sam imam problem, ker mi števec pokaže premajhno temperaturo. Vozim se cel dan pa kazalček zleze do 60 stopinj. ... |
Napako termostata za hladilno tekočino ugotoviš tako, da se po dosegu tistih 60 stopinj za deset minut ustaviš in na mestu pustiš teči motor. Če bo kazalec takrat prilezel do normalne temperature je zagotovo zanič termostat ...
Če kazalec kaže pravilno pa se lahko ugotovi tudi z meritvijo temperature glave motorja (ne pokrova ventilov). To se najlaže naredi s kakšnim IR metrom, ki omogoča hitro brezkontaktno preverjanje temperature posamičnih točk po motorju.
Če ne boš do prihodnjega tedna nič našel se lahko oglasiš pri meni v službi v Grosuplju, kjer bova zadevo na hitro pogledala in vsaj na grobo ugotovila kje je problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gKastelic Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Feb 2008 19:19 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni