|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Sep 05, 2004 11:45 am Naslov sporočila: Tezave z windowsi XP |
|
|
Pozdrav
Odkar sem instaliral SP2 imam cudne tezave. Slike sem si najraje ogledal kar s windowsovim viewerjem. Sedaj pa mi izpise napako PntVideo.DRV not found or not enough memory. No, da bi mu spomina mankalo tesko dvomim, saj imam 512M rama od tega sistem "kuri" 200M.
Druga prav tako zoperna tezavica pa je odpiranje .TXT datotek. Prej sem lapo odpiral z programckom notepad. Hiter in luskan programcek. Sedaj pa mi ponuja wordpad. Neuporabben program, pa se pull and drug ne podpira. Cetudi grem na izbiro s katirim programom naj odpira in izberem notepad, ga enostavno sploh noce sprejeti. Program notepad JE v vistemu in tudi normalno deluje!.
Eh, cudne videnja imajo ti M$... Ravno se na nekaj navadis, pa ti ze nekaj novegega vsiljujejo..... in ponavadi je to slabse  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Ned Sep 05, 2004 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem inštaliral SP2, pa sem ga po enem dnevu deinštaliral. Imel sem težave z mrežo pa tudi windows media player se je sila čudno obnašal. Rešitev je na dlani uninstall SP2  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
felle Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Mar 2004 19:36 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Sep 05, 2004 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi instaliral SP2 - vse dela ok
Lp _________________ Audio&Video Felle
servis zabavne in profesionalne elektronike |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Sep 06, 2004 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je po inštalaciji SP2 prenehala delati mrežna kartica. Usposobil sem jo z enostavno reištalacijo: Zbrisal sem jo iz seznama naprav, (device manager), ob ponovnem zagonu oken, so jo le-ta nanovo prepoznala in od takrat deluje brez problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Sep 06, 2004 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Tudi sam sem naložil SP2 in rač. čisto normalno deluje, celo veliko bolje vsaj kar se tiče IE, v katerem lažje izbiram komu bom dal dostop do mojega rač. komu pa ne (boljše nastavitve za različne požarne zide).
Še odgovor Simonu: Programe, ki si jih prej odpiral po dvokliku z drugimi programi, jih tudi sedaj z lahkoto nastaviš nazaj, da bodo delovali tako kot prej.
Označi datoteko s končnico .txt, pritisni desno miško, v meniju najdi ZA ODPIRANJE UPORABI, v podmeniju pa IZBERITE PROGRAM, pri tem se odpre novo okno ODPIRANJE S PROGRAMOM, v meniju najdi notepad, imaš dva menija priporočeni in drugi programi, (če ga ni na seznamu, ga najdi z gumbom PREBRSKAJ). Nato pa ga označi (pod menijem pa imaš stavek Datoteke te vrste vedno odpri s tem programom), pred tem stavkom mora biti kljukica nato pa OK.
Program si sam zapomne, da mora v bodoče vse .txt odpirat s programom , ki si ga ti določil. Enako storiš za vse ostale programe, kjer lahko sam poljubno izbiraš s katerim programom boš kaj odpiral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Sep 06, 2004 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj
Poznam to. Seveda notepada ni na seznamu. Dam razisci in ga izberem. Ampak glej ga vraga. Sploh mi ga ne da na seznam. Res ne razumem zakaj. Cudna zadeva. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bsuhel Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 10:41 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.09 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2005 7:11 pm Naslov sporočila: SP2 |
|
|
Na gimnaziji imamo od recimo 50 računalnikov probleme z SP2 na 10-ih. To pomeni, da kaka stvar neha delati. Veliko tvari se da rešiti z enostavnim trikom, da odklopiš Fireware in ga ponovno aktiviraš. Če stvar res ne deluje pomaga odinštaliranje. Sam imam težave pri MovieMakerju, ki ima v varijanti, ki se dobi v SP2 veliko več možnosti. Učenci tako točno vedo kateri računalnik je "zanič". _________________ Mag. Šuhel Boštjan
Kajuhova 3, 3270 Laško
Tel 03 734 20 61
bostjan.suhel@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2005 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem rač. oplaknil, na novo lepo vse inštaliral nazaj in do sedaj ni nobenih problemov (naj potrkam na les- v čelo...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni