|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3361 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Sep 23, 2004 2:35 pm Naslov sporočila: Interspar ponudba: Lexmark x1170 |
|
|
Pozdrav,
Že nekaj časa razmišljam, da bi si nabavil scanner ali skener ali kako se že po slovensko reče, za moj PC. Gledal sem malo v trgovini Comtron v BTC-u, toda ga ni pod 27.000.- Sit. Pa sem mislil, da bo okrog 15.000.- Sit
No, kakorkoli, Interspar objavlja akcijo za Večnamensko napravo Lexmark x1170 3v1 To naj bi bil
- tiskalnik menda na photopapir kaj vraga je to? Vendar tiskalnika ne rabim, ker ga že imam.
- optično odčitavanje ločljivost 600x1200 dpi - to je menda to, kar potrebujem, ali ne? in
- kopiranje preko računalnika, no to je nekaj, To je seveda kombinacija obojega, preslikaš sliko v računalnik in potem jo odtisneš na papir, ...
Vse skupaj za cca 20.000.- (19.980.- Sit precizno. Takim cenam smo včasih rekli Bata cene, ker je že pred drugo svetovno vojno poznal ta trik, na katerega padejo le nekateri, ampak vsak je prodajalcu dobrodošel.)
Vprašanje: Ali ima kdo od vas izkušnjo s to napravo, ali jo priporočate ali odsvetujete.
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 23, 2004 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Konkretne multifunkcijske naprave ne poznam. Dobro mi je pa poznan HP PSC 750 (sedaj tega modela ne izdelujejo več - obstaja nadomestek a ne vem točno oznake.) Ima ga sestra (profesor) za njene potrebe ji odlično služi. Izredno hiter črnobeli tisk, zelo varčen v ekonomičnem modu ter kljub temu čisto zadovoljiv. Barvno ter črnobelo fotokopiranje deluje brez PC-ja. Sam se velikokrat poslužujem skeniranja. Ker ima naprava izgleda lasten procesor to deluje izredno hitro ( imam občutek, da zavira le prenos preko USB) Napisano je zgolj po občutku; za A4 preskenira od 5-10 sec. (odvisno od resolucije) Skratka moja ocena za zgoraj opisano HP napravo je maximalna. Če je lexmarkova vsaj približno tako dobra je to dober nakup. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3361 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2004 4:29 pm Naslov sporočila: Sem kupil. |
|
|
Sem kupil. Danes. V Intersparu v BTC-u. Sem sestavil. Dela.
Prvi vtis dober. Ko bo kaj narobe, bom javil.
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2004 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem ga gledal prejšni teden v Intersparu. Zaenkrat ni potrebe po nakupu. Zanimata pa me dve stvari; a deluje fotokopiranje brez PC-ja ter tip ter cena kartuš. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2004 9:24 pm Naslov sporočila: Ne vem. |
|
|
Nisem še fotokopiral. Bolj me je matralo snemanje dokumentov, se pravi 'skeniranje' ali kakor se že temu slovensko reče. Menda je to 'odtipavanje', da ne bi kdo zamešal s 'otipavanjem'.
Kartuše sem dal kar priložene noter. Čez kakšen dan ali dva bom vedel več.
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Sep 29, 2004 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko, zanima me koliko časa traja skeniranje A4 strani recimo z resolucijo 300dpi. (to je nekaj takega kot priloge tukaj Skenirano je z zgoraj opisano HP-jevo multifunkcijsko napravo. V povprečju traje preskcan take strani okrog 5 sekund (odvisno od taga kaj je na njej - tekst, črnobelo, barvno, fotografija...) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
westlife Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2004 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem kupil to napravo. Sicer v Trstu.
Dobil sem napravo, + dve dodatni kartuši (barvna in črna) + USB kabel (drugače je potreben nakup posebej) + 25 listov fotopapirja A4
Cena vsega 49.90 EUR
Malo sem pobrskal po policah in cene podarjenih stvari pa so bile 21 + 19 EUR kartuši, 14 EUR foto papir, 1euro USB kabel... torej 55 EUR so v prosti prodaji vredni podarjeni artikli
Dela pa lepo. Sem priklopil, nastavil in dela... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2004 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Bi pa še jaz pridodal svoje mnenje.Sam sem izbiral med tiskalnikom, ki ga je kupil vilko in med HP -jem.Na živce mi je šlo, ker kopiranje pri Lexmarku ni mogoče brez, da je prižgan PC, razen tega pa imamo v službi nekaj teh poceni Lexmarkov in več ali manj pri vseh je šel k vragu podajalnik papirja.OK, saj je tudi za razumeti (malo denarja malo muzike).
Torej sam se odločil za nakup HP PSC 1315 za sicer 30.990 SIT je pa kar kvalitetna mašina.(Če koga zanima kje za tako ceno mi lahko piše pod zasebno, da ne bom delal reklame).
Skeniranje, kot si Silvo omenil je zelo hitro in se tvoji časi kar ujemajo, če ni celo malce hitreje, printanje pa .Ko sem namreč natisnil stran z kvaliteto Fast normal sem se celo malce ustrašil, saj je list dobesedno požrlo in izpljunlo, printer pa je podivjal .Kvaliteta tiska pa tudi v tem primeru več kakor zadovoljiva.
Še cena kartuš.Za vsako 5k sit .
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2004 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...Če koga zanima kje za tako ceno mi lahko piše pod zasebno, da ne bom delal reklame... |
Tole lahko brez skrbi napišeš na forum - se ne bo smatralo kot reklama
P.S.
Osebno smatram, da gre za reklamo, če je avtor odprl post s tem namenom oz. je odgovor izključno v stilu oglaševanja.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2004 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, pol pa ni problema.Sicer je cena za ta tiskalnik cca 36k sit (sem prečesal vse trgovine podolgem in počez).
Spletna trgovina enaa, naslov pa je tukaj http://www.enaa.com/ , ugotavljam pa, da imajo tudi druge stvari zelo ugodne.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni