www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault l.98 in nov radio

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 12:37 am    Naslov sporočila:  Renault l.98 in nov radio Odgovori s citatom

Kupujem nov radio za reanult laguno l.98 in bi rad, da bi ga lahko krmilil z originalnimi komandami na volanu, ter bi po možnosti še uporabljal zaslonček na armaturi.

Zanima me kateri adapterji so potrebni za to izvedbo, in za katere znamke avtoradiev se jih dobi.(čim ceneje, pa da deluje)

Ali ima slučajno kdo podatke kakšne signal(e) pošiljajo kotrole. In kakšen signal gre na avtoradio. ter kakšen signal gre na lcd? mogoče celo kak datasheet.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ch4N93
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21
Aktiv.: 0.24
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Tukaj je adapter za Sony avtoradio.

Za Blaupunkt pa si povleci katalog dodatne opreme iz te strani. Za laguno najdeš adapter na 363 strani.

Sicer ne vem kakšne želje imaš za avtoradio, je pa pametno kupiti takšnega z USB priklopom - po možnosti na kablu in ne spredaj - za priklop diska.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

avtoradio bo z usb priklopom, sem tudi sam razmišljal, da je bolje če je na kablu vendar so ti že nekoliko dražji, ker imam za sam avto radio namen dati okrog 100€.

Zaradi omejenosti s proračunom(beri: "sem študent") sem tudi spraševal, če se da dobiti kje informacije, kaki signali tu potekajo, da si sam naredim vmesnik, ker ti vmesniki so ponavadi 60€ in več (60% cene radija), kar se mi ne zdi zanemarljivo.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa radio za 100EUR misliš da ima sploh možnost priklopa vse te solate?
Seveda s tem ne mislim "padu s kamijona" in podobno robo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kake solate, saj ima samo USB nič posebnega(in ne ne padu s kamjona) trenutno se nagibam za
http://www.mimovrste.com/artikel/1300060717/avtoradio-pioneer-deh-2100ub#pictures

In podporo za komande ima(ne vem za zunanji zaslon), ker sem klical uviznika in so mi potrdili da imajo vmesnik, ki pa ga prodajajo za 62€.

A ima kdo slučajno "Repair manual za laguno", ker sem slišal, da je v njem tudi shema elektrike?
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, ima. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/38/18211/CA-R-PI.185/index.html
Upam da dobiš tega z displejem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Ok, ima. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/38/18211/CA-R-PI.185/index.html
Upam da dobiš tega z displejem.

Sem tudi to našel vendar mi je rekel da v nekaterih primerih ne deluje. Pa še cena je občutno preveč za moj proračun. zato sem se tudi namenil, da bi si ga sam sestavil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni