|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Sep 29, 2004 9:07 pm Naslov sporočila: Varovalka? |
|
|
Od prenosnega računalnika sem vzel baterijo,ki je v ohišju.Ker se ne da polniti,polnilec je v redu.Z inštrumentom sem problal,če kaže napetost,pa čisto nič ne kaže.Pa sem iz radovednosti razdrl pokrov in potegnil ven baterijo.Je 9 kom baterije(size 4/3a 1,2 volts skupaj 10,8 V 2,4AHr)Zmeril sem in vse kaže napetost.Ima povezano med baterijo temperaturna varovalka in posebej mikro temperaturni senzor.Varorovalko sem z instrumentom probal in je prekinjena.Težko je razbrati oznake iz varovalke.Zdaj pa mene zanima,ali mora biti med baterijo varovalka ali bi brez ?
Lp Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Sep 30, 2004 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm
Mislim, da one varovalke niso dali tja samo zaradi lepsega. Ce pa bi jo slucajno dali nebi pregorela
Se pravi ni ravno nujno, da je to povezano z polnjenjem ampak eno funkcijo vsekakor ima. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2004 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Za testiranje poveži direktno brez varovalke.In če bo stvar delovala pomeni, da je lahko samo varovalka tisti krivec, ki ti ne da napajanja iz akumulatorja.Je pa res, da je zaradi nekega vzroka le ta dobro opravila svojo funkcijo.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni