www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

navijanje 1600XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 31, 2004 8:49 am    Naslov sporočila:  navijanje 1600XP Odgovori s citatom

Zdravo!

Zanima me,če je že kdo poskusil "overklokati",naviti procesor AMD 1600XP ,na višjo frekvenco.Slišal sem da je mogoče celo narediti 2400XP iz njega.
Zamenjal sem plato,ker sem imel težave z baterijo,sedaj pa bi poskusil še povečati frekvenco CPU.
Za vsak odgovor se vam zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Okt 2004 2:41
Aktiv.: 0.05
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 03, 2004 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer stara tema ampak vidm,da ti nihče ni odgovoru.

Hja,da se navijat,seveda.Samo če ga ti hočeš spravit na 2400 rabiš tudi ustrezno hlajenje,pri takih podvigih pa je že skoraj nujno vodno hlajenje.Tvoj procesor realno deluje na nekje 1200 mhz se pravi bi ga navil na nekje 1800 mogoče 2000 s primernim hlajenje.Navijaš seveda v BIOSu od tega je tudi odvisna plata,sklepam,da imaš NF-7,in ta plata je super za navijat,postopoma (po 5 mhz) zvišuješ zunanjo frekvenco (FSB - front side bus) in pri AMDjih še množilnik.Sam sem svojega p4 2400 spravil na 3000 z zračnim hlajenje,trenutno pa deluje na 2956 mhz.Upam,da sem ti vsaj delno pomagal. Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni