|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 5:14 pm Naslov sporočila: Senzor gibanja |
|
|
Kupil sem senzor proizvajalca kopp, uporabil bi ga za na hodnik, samo problem je v tem da je senzor predviden za min 40W. Jaz bi rad gor priključil led modul, kateri potrebuje le 0,8w. Če priključim ledice gor samo sveti. Zvezano je prav. Zakaj je omejitev min moči? Ali se da kaj sčarat, da bi delalo tudi z tako šparavnim porabnikom. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi zraven LED modula paralelno vezat vsaj 5W žarnico. Potem bo najbrž delalo.
LED modul ima premajhno porabo in mu za svetenje zadostuje že RC člen v IR stikalu ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri tako majhni, pravzaprav zanemarljivi porabi LEDic (0.8W) mi ni ravno jasno, zakaj jih sploh vklapljat na senzor, če slednji v pripravljenosti pokuri skoraj toliko kot LED...
A bi koga motilo, če bi LED svetile non-stop? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi to je treba premislit. Bomo videli kaj misli druga polovica . Meni je itak vseeno, saj se mora videti da je štromar pri hiši
Samo še vedo ne vem zakaj si na senzorjih omejen z min močjo. Verjetno sploh ne zazna da je kaj priključeno na njega? _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo je napisal/a: |
Samo še vedo ne vem zakaj si na senzorjih omejen z min močjo. Verjetno sploh ne zazna da je kaj priključeno na njega? |
To je na tistih senzorjih, ki imajo za vklop bremena notri trijak, tisti, ki pa imajo za to rele pa mislim, da nimajo te omejitve.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma
Nazadnje urejal/a Srecko Sob Okt 04, 2008 7:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž je izhod(stikalo) izvedeno s tiristorjem ali triakom, ki rabi nek vžigni tok, upam da nism preveč v temo brcnil. Nekateri senzorji pa imajo na izhodu rele, ki preklopi ne glede na breme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

|
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo držalo. Notri ni releja.  _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni