|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dragan Član

Pridružen-a: Sre 29 Okt 2008 18:38 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 9:21 pm Naslov sporočila: ELEKTROTEHNIŠKA DOKUMENTACIJA |
|
|
.... _________________ only god can judge me
Nazadnje urejal/a dragan Ned Nov 23, 2008 4:32 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Ja in kaj si že do sedaj naredil...kje se je zataknilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
zataknilo se je najbrž že kar pri pojmu profesor - najverjetneje nekdo, ki je bil ali je še vedno zaposlen v industriji ali kot s.p., zraven pa še služi s tem, da se dve popoldanski uri sprehaja pred tablo in predava samemu sebi.
Tudi pri nas je bil tak primer. Razdelil načrte, zdaj pa naredi projektno dokumentacijo, kar je pogoj za pristop k izpitu. Ni druge, kot da si od nekoga, ki to že obvlada, sposodiš končni izdelek in ga prekopiraš. Na ustem delu izpita pa moraš biti politik - govoriti zato, da govoriš, ne za to, da bi kaj povedal. Dobiš tisto ubogo 6-ko (ali dvojko) in gremo dalje. Učiš se za diplomo, ne za znanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 7:35 am Naslov sporočila: |
|
|
1. Predstavljaj si ta prostor, kot da si v njem. Nato vanj nariši, kje bi bile vtičnice, luči, stikala zanje, bojlerji,..
2. potem se odloči, katere vtičnice bi bilo logično vezati na isto varovalko in tako oštevilči tokokroge. Isto naredi z lučmi in stikali, seveda pa ne pozabi na ostale porabnike
3. iz tega potem naredi enopolno shemo
4. Nato pa te čaka še papirnati/računski del. Tu se ti bo še zataknilo in potem zopet vprašaj, kako in kaj.
5. Do tretje točke boš pa moral kar znati, če se učiš "elektriko" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Prosij kakšnega tvojega znanca ali sorodnika ki ima hišo.Ta ima dokument oziroma načrt hiše.V njej boš našel načrt električne inštalacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragan Član

Pridružen-a: Sre 29 Okt 2008 18:38 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 4:04 pm Naslov sporočila: lp |
|
|
vtičnice,, luči, stikala to sem ze naredil v shemo...... čisto nov sem v temu in mi ni bilo jasno kako naj začnem...Začetek je najtezji.... eno polno shemo imam,razdelinik imam,problem mi je v dokumentaciji npr.uvod,potem je na kazalu splosno, upam da boste me razumeli ker [slovenščina je zame španska vas] čisto nov v temu....Lp hvala =D _________________ only god can judge me |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na shemi označi tokokroge (iste oznake, kot so v enopolni shemi) _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagal bi tudi, da v stopnišče in hodnike daš tudi kakšno izmenično in križno stiako za vklapljat luči na več mestih.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni