www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LAPTOP baterija

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2004 1:51 pm    Naslov sporočila:  LAPTOP baterija Odgovori s citatom

Imam starejši laptop HPCnote (celeron 800...), ki mu je pred časom naenkrat močno opešala baterija. (kupljen je bil že rabljen) Baterijo so mi za majhen (relativno) denar obnovili v Delkotu (menjava celic), ampak hudič je, ker stvar ni NIČ boljša.
Ob vklopu na adaptersko napajanje se mi prižge rdeča lučka, kot da se stvar polni, po določenem času preklopi na zeleno, a baterija potem drži mogoče max. 15 min. Tudi če imam še naprej priklopljen na adapter, mi javlja prazno baterijo, stvar se izklaplja in podobno.
Kaj storiti, glede na to da je čarunalnik vreden skoraj toliko kot nič? (bi mi pa še vedno zelo prav prišel, magari s stalnim 220V napajanjem)

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2004 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je vzrok tudi polnilna naprava ter spominski efekt. Skušaj baterijo preko nekega porabnika popolnoma izpraznit, ter jo potem ponovno napolnit.
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2004 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš na spominski efekt same baterije? Je NiMh, ne vem če je bila ta "nova" napolnjena 10x.

LP
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2004 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem ga po dolgem času spet zakuril. Ob mrežnem napajanju je baterija kazala 99%, ko sem izklopil, je v 2 min. padlo na 9%, potem sem ponovno vklopil 220V, pa je kljub temu vse skupaj crknilo. Sedaj se ugasnjen polni že več kot 2 uri, pa je še vedno vse rdeče.

LP
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2004 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cool en člen je "crkjot", ga boš moral zamenjati.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2004 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...Sedaj se ugasnjen polni že več kot 2 uri, pa je še vedno vse rdeče. ...

Očitno gre za težavo s polnilno napravo. V koliko gre za NiMh baterije le te niso zelo občutljive na polnjenje. Baterijo priključi kar na kak usmernik na katerim lahko lahko nastavljaš napetost ter po možnosti vidiš tok. Brez skrbi jo lahko polniš s tokom 1A kontroliraj le, da je ne bo "skuhalo". Čas polnjenja zračunaj glede na kapaciteto. Na tak način boš 100% stestiral kaj je narobe polnilna naprava ali baterija.

Glede spominskega efekta. Tudi NiMh baterije niso brez njega, a je manj opazen.

satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2004 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, zadeva je očitno bolj komplicirana, kot bi bilo za hobi zaželjeno in potrebno! Evil or Very Mad

Zdaj je stvar taka, da se PC niti ne zbuta, ampak zahteva datoteko MIFLASH.com, ki da je nima. Čim mu jo ponudim na disketi, stvar enostavno dokončno crkne. (ne glede, ali je priključen samo na baterijo, ali tudi na adapter). Baterija je ob tem čisto polna. Če mu ne ponudim diskete, samo z obvestilom na ekranu PC [slovenščina je zame španska vas] skoraj 2 uri.
Mislim, da mi je problem naredil Win XP s svojim butastim power managementom. Procesor v bateriji (BQ2014) misli in sporoča računalniku, da je prazna in zato crkne.
Ali mi mogoče lahko kdo downloada datasheet od Flasha F29C51004T, ki je na strani www.syncmos.com.tw Meni nikakor ne uspe, rad pa bi razpored pinov, da ga sprogramiram na novo.

LP
Nazaj na vrh
Oliver
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36
Aktiv.: 0.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je nekako ratalo. Sem klikal po kitajskih pismenkah, dobil nek rar file, inštaliral še unrar na linuxu in evo iskanega pdf-ja. Včasih tudi slepa kura zrno najde. Rolling Eyes

LP

S29C51004T.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  S29C51004T.pdf
 Velikost datoteke:  3.19 MB
 Downloadano:  14 krat

Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HVALA! Ga bom poskusil "preflešat".

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni