|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Avg 31, 2003 9:48 pm Naslov sporočila: Virus Sobig-F ne da miru |
|
|
Pozdravljeni,
Mislil sem da se stvar počasi umirja ampak očitno ni povsem tako. Danes so mi pričela prihajati sporočila antivirusnih programov o tem, da razpošiljam z omenjenim virusom okuženo pošto. Gre za elektronski naslov fkoncar.@.hotmail.com katerega vsebino preverjam izključno preko browser dostopa. Ponovno sem preverjal tudi pri sebi in ob tem, da je antivirusni program neprestano aktiven ne zasledim okužbe. Po napisanem sodeč je lahko okužen le nekdo z mojim elektronskim naslovom v adresarju ki pa ga je virus izkoristil kot ime pošiljatelja.
Predlagam, da pošte z navedenega e-naslova ne odpirate če niste prepričani v brezhibno delovanje instaliranih antivirusnih rešitev.
Lp, Frenki
p.s. Več o virusu in dezinfekciji |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Avg 31, 2003 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako se dogaja meni a le na naslovu silvo.straser@email.si. Tale email imam javno objavljen tukaj ter na EN zato tisti, ki imate morebiti ta naslov v adress book-u ter ste na netu "online" (ADS) preverite svoj PC s kakim novim AV programom. (dobro povezavo z slovenskimi navodili najdete zgoraj Povezave
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2003 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
To še ni nič: jaz sem včeraj dobil 384 mailov vsi so bili okuženi, vendar okužene pripone siolov strežnik briše, tako da ni nobenih problemov. Zoprno je le to, da kar malo traja, da pobere vso pošto, potem pa je dobro ročno pregledati, če je vmes kakšen uporaben mail, da ne bi kakšnega brez veze brisal. Sporočil, da je bil virus poslan z mojega naslova pa zadnje čase nisem dobil. Danes je bilo mailov manj kot 100.
Je pa tako, da ko imaš enkrat mail objavljen javno, je tak občasen naval čisto normalna stvar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni