www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Škoda Felicia 1.3-osvetlitev stikal za gretje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bonaparte
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45
Aktiv.: 0.47
Kraj: Nova gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:01 am    Naslov sporočila:  Škoda Felicia 1.3-osvetlitev stikal za gretje Odgovori s citatom

Dober dan!

Med vožnjo po temi s Škodo Felicio me zelo moti, ker so stikala za vklop gretja neosvetljena. Očitno so pregorele žarnice. Rad bi jih sam zamenjal- ne vem pa kako priti do njih? Je možno sneti vsako stikalo posebej-so žarnice v stikalu? Če da, kako se sname posamezno stikalo? Se stikalo preprosto potegne k sebi? To sem že probal pa ne gre dol...

Ali je potrebno sneti armaturno ploščo? Če da-kako? Probal sem z izvijačem, pa sem samo poškodoval mehko plastiko okrog plošče. Delno je plošča šla ven, ne pa v celoti...

Hvala za odgovore!

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pogooglaj za service manual. Tam je vse lepo napisan in narisano.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem točno katere stikala misliš,toda skoraj vsi deli imajo v felici skrite vijake,pod kakšnimi pokrovčki.stikala pa imajo žarnice v notranjosti. Vsaj tako je bilo v moji (letnik 95)
Nazaj na vrh
bonaparte
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45
Aktiv.: 0.47
Kraj: Nova gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živio.

Iskal sem po googlu (http://rapidlibrary.com/index.php?q=skoda+felicia+manual), vendar si bom moral zrihtati plačilno kartico, da bom lahko navodila pobral dol-download je namreč plačljiv.

Za lažjo predstavo, prilagam še fotografijo za katera tri stikala(upam, da je izraz stikalo pravilen) se gre. Mislim na tri stikala v višini ležišča za ključ za zagon avta.Med nočno vožnjo so povsem nevidna...Na stikalih tudi nisem opazil vijakov...

Lep pozdrav!

100_2592resize.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  442.85 KB
 Pogledana:  4 krat

100_2592resize.JPG

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej odstrani pepelnik in poglej kako je narejeno spodaj/zadaj. Če se ne motim je osvetlitev narejeno z eno žarnico preko svetlobnega kanala, tako da je vse v temi če žarnica pregori.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dve žarnici so tam spodaj.Če se ne motim (je že dolgo kar [slovenščina je zame španska vas] jaz to delal) moras najprej izvlečt dol te tri gumbe s katerimi reguliras ,potem pa plastiko za njimi. tako prides do žarnic. Mogu bi pa preverit. mogoče bom zvečer po službi.
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti gumbi gredo dol - resda težko, ampak jih lahko potegneš k sebi. Potem se ti bo odprlo.

Ko sem še mel Felicio, mi je zamenjava teh žarnic in žarnic v armaturki (s čiščenjem) vzela cca. 4 ure.
Nazaj na vrh
gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2009 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumbe boš najlažje snel dol s kleščami (kombinirkami) in cunjo. cunjo daš med gumb in klešče, da ga ne opraskaš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni