|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2004 12:53 am Naslov sporočila: Šola popravila TV |
|
|
Pozdravljeni!
Sicer je mogoče, da čisto mimo streljam ampak ali bi se dalo komu po korakih razložiti kako deluje TV. Mnogo ljudi tega sploh ne ve - tudi elektronikov. V grobem že, ampak ko je treba pogledati v ohišje TV pa verjetno marsikdo obupa.
Ideja je padla, ker sam že nekaj časa popravljam naš stari TV. Sicer sem se sam že mnogo naučil, vendar je še ogromno stvari, ki mi niso jasne....
Vem da je tema precej obsežna in splošna ampak vseeno upam da se najde nekdo.
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2004 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Delovanje "starega" tv je bilo lepo opisano v reviji Svet elektronike od številke 53-56 l99. Na forum prihaja tudi nekaj obiskovalcev, ki delajo na tem področju. Mogoče se bo našel kdo, ki ima kaj šolskega gradiva na to temo. Sicer pa mislim, da s časom tukaj skoraj ne bo več kaj popravljat kajti TV po konstrukciji pa po delovanju vse bolj postaja podoben računalniku. Osebno nap. ne poznam nikogar, ki bi popravljal osnovne plošče, (razen kakega povoženega flasha) grafične, diske (eventuelno reševanje podatkov) napajalnike.... tukaj enostavno ni računice . Samo primer - napajalnik se izplača popravit le, če crkne ventilator ter to pravi čas opaziš . _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2004 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko si omenil PC napajalnike, kje jih je mozno najceneje dobit (ATX) , v nekaterih vecjih trgovinah v MB so kar po 8000 sit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2004 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem jih na zadnje jemal na na "kopi" , ki mi je najbližja.
cena z davkom:Napajalnik
ATX 250 W 5.880,00
ATX 300 W 6.720,00
Ceniki _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2004 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nikoli ne vem, kaj se sliši kot reklama, ampak sem dobil en prospekt v roke o d firme Tech trade ( www.techtrade.si ) , kjer ponujajo Cela ohišja pod imenom VENUS z 350W napajalnikom za samo 6900 z DDV.
Lp
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni