www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pazljivo pri implementaciji brezžičnih omrežij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 12:02 am    Naslov sporočila:  Pazljivo pri implementaciji brezžičnih omrežij Odgovori s citatom

Kolega me je prosil, naj mu pomagam pri konfiguraciji brezžičnega routerja, ker njemu povezava nikakor ni uspela. Površen pogled je pokazal, da na je na njegovi lokaciji mogoč sprejem šestih Exclamation dostopnih točk, ki niso njegove. In glej ga zlomka, štiri od teh brez vsake enkripcije in omejitev. Preko vsake od teh sem se brez problema povezal na internet. Ob temle sem se kar zamislil, kako malo znanja je pravzaprav na tem področju in kako površno se postavljajo stvari. Očitno vse bolj prihaja do izraza dejstvo, da stvari postajajo dovolj kompleksne, da bodo prerasle prepričanje da jih lahko rešujejo "sosedovi mulci, ki so pravi mojstri na tem področju". Enkrat bo vsaj po mojem mnenju potrebno začeti tudi z branjem kakih priročnikov in ne klikati pa metodi poskusov in napak.
Dobronamerni nasvet pa bi bil, da vsaj na kritičnih področjih dobro preberite navodila preden se stvari lotite.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.95
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 2:45 pm    Naslov sporočila:  Kako zaceti "po zraku" ? Odgovori s citatom

Hi Frenki, lepo si to povedal!
Ali gres lahko se korak naprej, pa mi svetujes, kako napraviti prvi korak?
Moje okno je v 10. nadstropju stolpnice na jugu Ljubljane,
tako, da imam kar dober razgled od Ljubljanskega gradu
pa se malo preko Zaloga ...
Seveda pa se v vidnem polju vkljub vsemu se nahaja
kar nekaj stopnic, ki zakrivajo posamezne sektorje
mojega "vidnega polja" ...
Zato tudi ne vem Frenki, ce te vidim?

Za zacetek me zanima, ce se z mojega okna
"slisijo" kaksne dostopne tocke
in ce so "odprte" ....

Kaksna oprema je potrebna za taksen "test",
ali se jo morda da kje sposoditi?

Morda je celo kje tudi kaksna dobra dusa,
ki bi s svojo prenosno opremo
prisla na kavico v 10. nadstropje?

gl, DD+
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi aparat obrnil malenkost bolj levo, bi se verjetno celo videla Wink . No, opisana problematika je kljub temu nekoliko nekoliko drugačna. Opisana brezžična omrežja so se verjetno nahajala v istem bloku, ker so oddajne moči tovrstnih naprav razmeroma šibke. Običajno z eno dostopno točko pokriješ eno stanovanje in mogoče še kakega soseda. Kljub temu pa dovolj, da je v primeru blokov to lahko problem. Glede opreme - vsaka brezžična mrežna kartica je dovolj dobra za "prisluškovanje" Smile .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70800.06

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni