|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 4:53 pm Naslov sporočila: Magnetno tesnilo hladilnika - razmagneteno |
|
|
Pozdravljeni
Moral sem zamenjati magnetno gumijasto tesnilo na vratih Gorenjevega hladilnika. Vse je potekalo kot po maslu (originalni rezervni del), dokler se ni prvič zaprlo vrat in ugotovilo, da magnetni trak v tesnilu ni magneten...
Ker je hladilnik, kjer vrata ne ostanejo zaprta, neuporaben, sem dal nazaj staro gumo, ki ima nekaj lukenj (razlog za menjavo), vendar magnet drži kot je treba.
Na začetku res nisem preveril ali je tesnilo magnetno, mislim pa, da to ni moja napaka, saj staro tesnilo še vedno deluje, kar se magneta tiče in sem dobil staro zalogo, ki ji leta v skladišču niso koristila.
Torej zanima me dvoje, prvič kaj je po vašem mnenju krivo za razmagnetenje in drugič ali je na kakšen enostaven način v domači izvedbi možno ta magnet namagnetiti nazaj, saj kravžanje živčkov z reklamacijo in pošiljanjem nazaj, tudi ni zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je bilo pomembno kako je tesnilo obrnjeno, saj je tudi rob hladilnika rahlo namagneten.
Si probal tesnilo obrnit na glavo? (za 180°) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal ni to. Tesnilo pri tem hladilniku je možno (pravilno) vgraditi samo na en način, pri pantih namreč ni magnetnega traku. So me tudi opozorili na to, ko sem naročal.
Če bi tesnilo obrnil naokrog, verjetno vrat niti ne bi mogel zapreti, saj se tisti del pri pantih, močno stlači in bi bil magnetni trak v napoto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi tesnilni trak namagnetiti z močnim neodimskim magnetom. Tak magnet oz. dva se najde v starih - pokvarjenih trdih diskih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Magnet se da dobiti tudi v kakšnih starih zvočnikih.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sob Mar 07, 2009 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti iz starih zvočnikov so igrače napram diskovnim... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete, uspelo je. Magneta iz diska sta rešila situacijo.
Vse ostalo ni imelo pravega učinka (magneti iz zvočnikov in "super strong" magnet na teleskopski palčki za pobiranje raznih "izgubljenih" stvari - so pa bili ravno dovolj močni, da so trak popolnoma razmagnetili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni