|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smeagle Član

Pridružen-a: Ned 09 Sep 2007 19:44 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 1:14 pm Naslov sporočila: Laguna 2000, vžigalna tuljava, ali ... ? |
|
|
Pozdravljeni!
imam Laguno letnik 2000, 1.8 16V. včeraj mi je kar naenkrat med vožnjo motor začel delati kot traktor. glasen in nobene prožnosti...
imam 4 vžigalne tuljave, izklapljal sem vsako posebej. ko sem snel 2. in 3. tuljavo je avto dokončno crknil (torej sta dobri), ko pa sem snel konektor s 1. ali 4. tuljave pa je avto delal brez kakršnekoli spremembe.
med seboj sem zamenjal tudi 3. (kot kaže dobro tuljavo) s 4. (naj bi bila zanič) in napaka se ni preselila na tretjo svečko. torej naj bi bile tudi tuljave dobre!? svečk nisem še menjal, ker nimam primernega orodja...
verjetno je zelo malo možnosti, da bi crknili dve svečki naenkrat?! potem sem začel razmišljati, ali je možno da sem se skoraj eno leto vozil z eno pokvarjeno svečko oziroma tuljavo?! avto je je v mirnem teku vedno nekoliko vibriral, pri 120-130km/H pa je dosegel že 4000obr/min, kar se mi je zdelo nekoliko veliko... ima tukaj kdo kaj izkušenj?
je možno da imam probleme z računalnikom (elektroniko)? bral sem da je pri teh modelih bil problem, da je voda vdrla v računalnik (sirius32).
varovalka bi bila verjetno za vse tuljave ena sama? sicer pa varovalke za tuljave niti nisem našel...
zdaj je avto pri serviserju, ki pa ga bo imel čas pogledati šele popoldne ali jutri. to se mi zdi tratenje časa, ker bi ob novi tuljavi in svečki lahko preveril ali sploh dobim iskro. koliko V-oltov napetosti pride na tuljavo za vžig? to verjetno piše na embalaži, za kar bi spet rabil novo tuljavo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni na laguni ni crknila ampak injektor. Simptomi enaki. Mal je delal mal pa ne... _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smeagle Član

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
koga v ljubljani priporočate za popravilo motornega računalnika? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smeagle Član

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
bosko je napisal/a: |
Meni na laguni ni crknila ampak injektor. Simptomi enaki. Mal je delal mal pa ne... |
tudi meni je zdaj postavil diagnozo: zaliti svečki - dva injektorja oziroma šobi sta "spustili" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.00 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je vžigna tuljava zanič, imaš poleg navedenih simptomov še slabše izgorevanje in bi se ti zaradi tega nujno morala prižgati oranžna opozorilna lučka s simbolom bloka motorja.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smeagle Član

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
radio48 je napisal/a: |
Če je vžigna tuljava zanič, imaš poleg navedenih simptomov še slabše izgorevanje in bi se ti zaradi tega nujno morala prižgati oranžna opozorilna lučka s simbolom bloka motorja.
Lp |
nič se mi ni prižgalo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mitja320 Član

Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem tak problem na Laguni I, nek 16V motor, ko je ohišje računalnika prerjavelo in se je potem širilo na vezje. Če si kaj elektronika boš to znal preveriti. Tuljave bi že lahko preveril tako da bi vzel svečke ven in videl če tuljave dajejo iskro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni