|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Slajk Neznanec

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2009 17:48 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Zemlja
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:09 pm Naslov sporočila: Merilnik električne energije |
|
|
Zdarvo!
Ker že par mesecov zapored po pošti prihajojo visoke cene elektrike iz podjetja Elektra Ljubljana sem se odločil da odprem razpravo o merilnikih električne energije. Ker osebno sam nameravam kupiti merilnik me zanima če moram biti na kaj še posebno pozoren razen na ceno
Tako če ima že kdo stem izkušne bi se zelo priporočal.
Hvala za vaše konetarje.
LP,
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam tega , če imaš posebno željo in malce več v žepu tega , ima pa firma v ponudbi še cenejši Energy Check ki pa me ni prepričal za tistih par evrov nižjo ceno...
O konradovih sem se že razpisal na forumu, prebrskaj.
Logger zna bit muhast, je pa večina otroških bolezni že preživeta, tudi izvoz podatkov je v novi verziji SW poštiman.
Nikakor pa ne kupuj take zadeve v Sparu, ker ne meri prav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slajk Neznanec

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja res ni slab tale za 60 evrov.
Nazadnje urejal/a Slajk Sre Apr 29, 2009 8:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor pa bereš ta forum pa lahko opaziš, da neberljivi prispevki hitro končajo v smeteh.
Popravi/prevedi prispevek v slovenskega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slajk Neznanec

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je bilo res tako neprimerno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
A res rabiš pojasnilo o primernosti?
Tukaj jih imaš nekaj čisto na vrhu, poleg tega da že 1. člen pravil kršiš.
Že uvodni prispevek je dokaj žalosten... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slajk Neznanec

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
ok ok. Že zašteku |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 10:33 pm Naslov sporočila: Re: Merilnik električne energije |
|
|
Slajk je napisal/a: |
Ker že par mesecov zapored po pošti prihajojo visoke cene elektrike iz podjetja Elektra Ljubljana sem se odločil da odprem razpravo o merilnikih električne energije. Ker osebno sam nameravam kupiti merilnik me zanima če moram biti na kaj še posebno pozoren razen na ceno
Tako če ima že kdo stem izkušne bi se zelo priporočal. |
Jaz imam izkusnje z Elektro Gorenjska (ki niso nujno enake Elektro Ljubljana) in pri njih je tako, da racunajo pavsal na podlagi ocenejne ali lanske porabe. Pri EG je tudi tako, da porabo obracunajo ravno zdaj enkrat in posljejo izpisek pred koncem aprila. Od takrat naprej je nova tarifa.
Ce EL obracuna prej v koledarskem letu, bi to razlozilo zakaj visje cene ze nekaj mesecev. Ce si prejsnje leto porabil precej vec, je mozno, da so ti dviginili pavsal - pri EG se lahko doghovoris glede tega, sploh ce se je dvignilo zaradi kaksnih enkratnih dogodkov (ce ste denimo na tvoj racun betonirali temelje, delali plato, itd.). Sam ves kaj se je dogajalo lani in prejsnja leta, torej bos lahko tudi sam ocenil kaj se je zgodilo s ceno. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Novi števci omogočajo daljinsko odčitavanje in s tem plačevanje po dejansko porabljeni energiji (mesečno). Vprašanje je edino, če se to v praksi izvaja... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni