|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.54
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu nimam predloga, samo tale rešitev mi ni všeč.
Če boš s stikali izklapljal vitel, ki preveč vleče bo tvoje breme poskakovalo. Vsaj takšne so moje izkušnje z malimi vitli za dviganje tovora, ki se uporablja v gradbeništvu.
Mogoče, če bi stikala krmilila kakšne frekvenčnike, ki imajo mehak zagon in mehko ustavljanje bi še nekako šlo. Če pa dvigaš težo, ki je večja, kot jo zdrži en vitel ti pa uporabo močno odsvetujem, ker bo nekaj prej ali slej popustilo. In takrat nebi bil rad zraven.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj če bi upaorabila samo to vago brez stikal bi se vitla uskladila, ker kolikor sem te jaz razumel ti probleme dela jeklenica ker je na enemu vitlu daljša na drgem pa krajša
_________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi se že lotil s dvema vitloma , bi namesto zajle oporabil tračni jermen , in pogon na skupno gred na kateri bi bila jeklenica . En motor bi obrnil (je 3f?)
Sicer malo več dela , dobiš pa sigurno rešitev.
Mislim da tudi hkratni pogon bi moral delovati , moral pa bi nekako imeti rešeno prednapetje obeh jeklenic - ponavadi to rešujejo s škripcom in bremenom ( npr napajalne žice za železnice.) Za pogledat bi bilo kako so narejena klasična dvigala.
Na način kot si narisal lahko pride do minimalnih nihanj ko ti bosta začeli mikrostikali preklapjati ( ročica iz točke vpetja ) tako da na ta način rabiš obvezno močno dušenje ob tipalih.
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče spodaj namesto "vage" uporabiš škripec ter le en vitel. Sila bo za polovico manša. Še pa je hitrost dviganja premajhna pa uporabiš na drugi strani še en vitel.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
isto težavo sem imel...nato sem uporabil vretena, in samo en motor....
Zadeva deluje b.p.
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvotova ideja mi je všeč, zadeva deluje le še enkrat počasneje. Če pa uporabiš dva vitla, na vsakem koncu jeklene pletenice po enega, bi moralo delati.
Drugače pa lahko meriš tok vitla in zadevo reguliraš. Tu imaš neskončno možnosti za kompliciranje in izživljanje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni