|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ADELMO Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Jun 2009 20:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: Povezava pc-cnc ne deluje |
|
|
driveri motorjev so : motion - msd556
krmilnik: board c11g ver:5.4
program :mc2 (ubuntu)
Ob vklopu se motorji zablokirajo ter rahlo grejejo.Na roko se jih neda obracati.Preko "lpt" kabla,signal pride do "c11g" a naprej brez uspeha.Je potrebno prej konfigurirati program mc2 ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
V eno roko osciloskop, v drugo pa navodila in shemo  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ADELMO Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Jun 2009 20:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
POZDRAVLJENI.Osciloskopa nimam,sem pa z led diodo preveril signal na vhodu na "c11g".S programom sem v opciji -manual- pomikal motorje in dioda je to zaznala,toda motorji,ter kontrolne diode na "c11g" se niso odzivale.
Vezavo sem priklopil po navodilih in jo bom pripel,dase bo videlo,če je kaka napaka.
Napajanje je 12v ter5v.Ali morajo biti kontakti od -LIMIT-stikal sklenjeni,ali odprti.
E-STOP stikalo imam vezano na pin -EN-.Če spojim -E-STOP.stikalo,mi zagorijo prve štiri kontrolne diode na -OUTPUT- ter dioda -OUTPUT STATUS-.
Če sklenem -LIMIT- stikala se kontrolne diode prižgejo normalno prižgejo.
Ali ima to veze,če sem vgradil komponente dveh prizvajalcev.
"Driverji"motorjev so MOTION MSD556 ter -MULTIFUNTION BOARD C11G,ja pa od-CNC4PC-.
Nisem strokovnjak v elektroniki in mi bo vsakršen odgovor dobrodošel.Že vnaprej se vsakomu zahvaljujem za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni