|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti vezje sploh ne dela , ali ti ne preklopi med načini delovanja?
Ogledal sem si datasheet čipa , tam pa piše da je za DOT mode lahko nivo na pinu 9 , Vcc-200mVoziroma manj ali pin v zraku. Za DASH mode pa mora biti nivo na pinu 9 od Vcc do Vcc-20 mV. Za preklop je treba uporabiti stikalo. Če so napetosti v mejah , je edina možnost defekten čip.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vezje dela, samo ne preklopi mi med DOT in LINE. Da je pa defekten čip pa (upam) da pomje ni, ker je "ganz" nov.
LP Luka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2005 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj konkretno ne dela?
Sam sem sestavil nekaj vezij po originalni shemi od National semiconductor-ja.
Zadeva je vedno delovala kot je treba. Torej v dot načinu gori samo ena led dioda, ki kaže vršno vrednost, v line načinu gorijo vse led diode do vršne vrednosti.
Tvoja shema ni bistveno drugačna, manjka samo en upor. Zaradi manjka upora imaš maksimalno vrednost vu metra nastavljeno na 1,25V, kar pomeni da bo pri vhodni napetosti 1,25V prižgana zadnja (maksimalna) led dioda.
Drugo pa pomeni, da je tok skozi led diode nastavljen na 12,5mA
Še enkrat kaj točno ne dela?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2005 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne dela DOT in LINE mode...če preklopim stikalo se ne zgodi nič, razen tega, da ko je v LINE načinu svetijo vse ledice z enako svetilnostjo, ko pa preklopim v DOT, pa se dogodi da več ko je ledic prižganih manjša je svetilnost (se pravi nekje žre tok)
LP Luka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2005 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne boš verjel , koliko "Ganz novih" čipov , ki pa sploh niso delali , ali pa so delali nekam čudno , sem že imel v rokah.
Če si prepričan , da je čip v redu , ostanejo še tri možnosti:
- napačno konstruirano tiskano vezje ( se zgodi tudi najboljšim)
- neželjen stik med spajkanjem
- mrzel lot ali prekinjena povezava
Kaj drugega pri tako preprosti vezavi že ne more biti.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2005 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
malo sem primerjal datasheet in dejansko vezje in prišel do zaključka, da je avtor vezje malo narobe zastavil. Po malce mesarjenja sem zadevo usposobil, da dela tako kot mora.
Kljub temu hvala za pomoč
LP Luka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni