|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lizard64 Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31 Prispevkov: 558 Aktiv.: 2.98 Kraj: Severna Primorska
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 9:46 am Naslov sporočila: Tipka |
|
|
Imam tipko za zagon motorja katera ima en N.O. kontakt in tuljavico. Zanima me zakaj tuljavica na tipki? LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
A se en bi potrudil in napisal malo več? Kakšna tipka za zagon kakšnega motorja? 12V? 230V? Bencinski? Raketni?
Pa kakšna slikca ne bi bila odveč. Ljudje ti ne morejo pomagati če ne vedo, zakaj gre, a ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je to tista tipka, kakršno imajo cirkularčki. Če zmanjka napetosti, se cirkular (oz. tipka) sama izklopi. Preprečuje nevarnost nevarnega samodejnega zagona, ko zopet pride napetost (ali pa napravo vtakneš v vtičnico). Je pa res, da je od blizu še nisem videl, čeprav jo imam tudi jaz doma na cirkularčku... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31 Prispevkov: 558 Aktiv.: 2.98 Kraj: Severna Primorska
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Verjetno je to tista tipka, kakršno imajo cirkularčki. Če zmanjka napetosti, se cirkular (oz. tipka) sama izklopi. Preprečuje nevarnost nevarnega samodejnega zagona, ko zopet pride napetost (ali pa napravo vtakneš v vtičnico). Je pa res, da je od blizu še nisem videl, čeprav jo imam tudi jaz doma na cirkularčku... |
Verjetno da bo res to...se pravi deluje kot en spominski člen. Tuljavica na tipki je za 110V AC in služi za zagon trifaznega elektromotorja. Hvala, LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni