|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 4:56 pm Naslov sporočila: Opravičilo za temo - Črpalka za vodo se vrti na nasprotni... |
|
|
Vsem se globoko opravičujem, zaradi vseh nepremišljenih očitkov. Bila je moja napaka, ker nisem uporabil vijaka za izpust zraka pri propelerju in ker je bil zrak med vodo, se ni ustvaril zadosten vakum, da bi črpalka potegnila vodo.
Zelo mi je pomagala slika osebe StricGeza:
Črpalka se je vrtela v pravilno smer. Po sliki sodeč sem zamenjal kable na krtačkah, da se zdaj vrti po začetni smeri. Moja napaka.
Najlepša hvala vsem in še enkrat se opravičujem.
Administrator pa lahko čez čas zbriše ta post. Nisem mogel odgovoriti, ker je tema zaklenjana. Moral pa sem se vam opravičiti, ker me je pekla vest.
Oprostite še enkrat! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:35 pm Naslov sporočila: Re: Opravičilo za temo - Črpalka za vodo se vrti na nasprotn |
|
|
bbenci2 je napisal/a: |
Vsem se globoko opravičujem, zaradi vseh nepremišljenih očitkov. |
Vsekakor pohvalno in pogumno dejanje.
Aja in seveda, opravičilo sprejeto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprejeto tudi z moje strani.
Je pač tako da nihče ni popoln in vi delamo take ali drugačne napake
Upam, pa da boš naslednjič upošteval tudi misli drugih, skeptičnih v tvoje ugotovitve  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprejmem opravičilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tele centrifugalne črpalke marsikoga zmedejo ravno zaradi ukrivljenosti impelerja _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Da povem eno zgodbo kaj se je meni zgodilo okoli teh črpalk in smeri vrtenja.
Za vodo imamo črpalko pri zajetju. Staro elektrokovinsko tri-stopenjsko črpalko. Ta črpalka črpa vodo v zajetje višje od hiše. Ker je to zajetje dokaj nizko imamo še hidrofor v kleti. Delala je zadovoljivo.
Pozimi nam je potrgalo električni vod do hiše, za silo so ga zakrpali, na to pa so celotnega menjali spomladi. Seveda so dečki priključili in zamenjali faze (sami so trdili, da je enako kot prej, ker so preverili na črpalki za hidrofor, tudi elektrokovinski 3-stopenjski). Seveda je zmanjkalo vode. Iščem napako, merim navitje vse ok. Najbolje je bilo to, da je črpalka še vedno nekaj vode črpala v bazen, sicer za ščepec, ampak je delala. Sem dal črpalko popraviti v elektrokovino. Medtem, ko je bila na popravilu pa sem zaganjal en drug 3f motor, 7,5kW, je tudi črpalka, ampak za gnojnico. Spet ne dela in šele sedaj se mi je posvetilo, da nekaj ne štima s fazami.
Poanta je v tem, da tiste elektrokovinske 3-stopenjske črpalke črpajo tudi, če se vrti v drugo smer. Vendar dosti manj. V kleti, kjer je na hidroforu tudi 3-stopenjska in nova, je toliko zmogljiva, da je celo uspela "nabiti" kotel s 4,5bar, čeprav se je vrtela v nasprotni smeri.
Ugotovil sem tudi, da te črpalke delajo tudi samo na dve fazi..., ker včasih izpade ena faza in hidrofor še vedno dela
Res škoda elektrokovine, ker so imeli zelo kvalitetne izdelke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja dela na dve fazi, dokler se ne ustavi, zaradi doseženega tlaka vode.
Pri naslednjem zagonu pa spusti dim, če ti bimetali zatajijo, in potem ne deluje več.
Svoje čase smo imeli pri nas kar pogoste izpade ene faze. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
.......Res škoda elektrokovine, ker so imeli zelo kvalitetne izdelke. |
He, prijatelj, tu je! In na veliko proizvaja! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to je en del proizvodnje. Ni več v takem obsegu kot včasih. Pa zelo škoda je, da so svetila prodali sitecu. Ne vem, če še je sploh kaj razvoja na področju svetil v mb. Ker so bili eni vodilnih na tem področju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
Ja dela na dve fazi, dokler se ne ustavi, zaradi doseženega tlaka vode.
Pri naslednjem zagonu pa spusti dim, če ti bimetali zatajijo, in potem ne deluje več. |
Niti ne...
Preverjeno deluje tudi dva dni brez dima. Dim je spustila edino, ko je zamrznila in jaz sem imel narobe vezan bimetal in kontaktor (oz. prepričan sem bil, da bimental sam izklopi tok). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni