www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

dobava elektrike GEN-I? ali imate forumaši dobre izkušnje?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2009 11:35 am    Naslov sporočila:  dobava elektrike GEN-I? ali imate forumaši dobre izkušnje? Odgovori s citatom

Položnice Elektra Ljubljane, ki jih dobivam so vedno večje in večje in resno razmišljam poizkusiti z GEN-I, ki se sedaj reklamira.

Ali ima kdo od forumašev dobre izkušnje?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2009 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"poceni elektrika", ali je res Rolling Eyes presodite in prizkusite sami...
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 9:03 am    Naslov sporočila:  Bral sem napisano Odgovori s citatom

Bral sem napisano, a pričakoval sem izkušnje recimo take:

Sem se preklopil na GEN-I in mi je žal- Zneski na računih so tako kot prej.

ali

Sem se preklopil na GEN-I in sem zelo zadovoljen. Zneski na računih so 10% nižji.

Verjetno bom moral za take izjave počakati še kak mesece ali dva.

Elektro Ljubljana me je udarilo s faktorjem 1.1 kar pomeni 10% gor.
Sedaj krčevito merim porabo stalno delujočih naprav, računalnikov, ekranov in ups-ov v praznem teku, skrinje, porabo mojih mali elektronskih napravic instaliranih po hiši ..

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolj enostavno je preveriti tako, da zahtevaš informativni izračun, poveš priključno moč in neko predvideno porabo na mesec... oni pa ti "izpljunejo" znesek položnice, v katerega je seveda všteto vse in to šteje Wink

Zelo se mi zdi čudno, da je elektro Ljubljana podražil, saj se je pri nas v elektro gorenjska pocenilo, če podpišem pogodbo za omenjeni "paket porabim kar rabim" kjer ni vezave, edini pogoj pa je javljanje stanja števca vsak mesec. Ponudnik gen-i bi bil cenejši oziroma z enako ceno le v primeru, da upoštevamo prvi mesec zastonj, žal pa smo to akcijo že zamudili Wink

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra in slaba novica

Najprej dobra novica.

Danes prišel raćun iz Gen-i.

Cena za mesec maj 2009: 0.00€

Slaba novica.

Izračunali so pavšal, čeprav jim je bilo stanje števca javljeno 2.6.2009. Poleg tega, še mnogo bolj pomembno, stanje po pavšalu je več kot tretjino manjše od dejanske porabe, kar seveda vodi v katastrofalen poračun. Račun se je že reklamiralo in zavrnilo.

Bomo videli kaj bodo odgovorili.

Glede cen:

Elektro Gorenjska je v mojem primeru pri dejanski porabi za paket Rabim kar porabim točno 0.03€ (3 cente) mesečno cenejša od Gen-i in skoraj 11€ dražja pri standardnem paketu (brez upoštevanja akcije en mesec zastonj - samo mesečna poraba).

Če bodo napako upoštevali in popravili in bo ostalo ostalo nespremenjeno, je bil prehod na drugega operaterja zame profit. Vendar do konca leta je še kar precej mesecev ali ne hvai dneva pred nočjo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 04, 2009 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Update

Včeraj prišlo obvestilo o obravnavani reklamaciji računa.

Na kratko rečeno, reklamacija je upravičena in bodo izdali nov račun.

Med vrsticami pa, da jih Brick wall in SODO z netočnimi in nepopolnimi podatki.

Kaže, da so nekje tam kot T2 takoj na začetku in če to s SODO drži, bo ob popračunu še pestro, ko bo folk, ki je pogledal samo cifro 0.00, ne pa ostalih številk začel težiti zakaj astronomski poračun.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nov update.

Danes prišla oba računa (razlog za zamudo, tehnične težave na Gen-i, kot so povedali prejšnji teden).

Upoštevana reklamacija in račun za mesec junij.

Razlika do prejšnjega dobavitelja Elektro Gorenjska, ni bistvenih razhajanj v primerjavi s prejšnjim mesecem, sedaj so pri paketu Plačam kar porabim celih 13 centov cenejši (pri paketu 2 pa še vedno 10€ dražji), vendar ob 88.45€ prihranka prvi mesec zastonj, pridejo na isto "že" tam nekje okoli novega leta 2067...

Še to, zaradi zgoraj omenjenh težav, je položnico treba plačati posebej (do 7.8.), tudi če imate trajnik. Kdor ne verjame, imajo 080 cifro za info.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni