www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S čim pobarvti vitroplast?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.71

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 2:55 pm    Naslov sporočila:  S čim pobarvti vitroplast? Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sprašuješ za tvoje nosilce za naglavno svetilko? Smile
Sam sem vitroplast (nosilce motorjev) barval kar z črnim nitro sprejem in se je zadeva prijela zelo dobro - res pa je treba prej zadevo razmastiti,

LP, Grega
Nazaj na vrh
MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 3:05 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

Vitroplast z 600 brusnim papirjem matiraj in pobarvaj z Nitro avto barvo v sprayu.
LPMOND

EDIT: Grega me je prehitel..
Nazaj na vrh
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima s čim bi prebarval ohišje računalnika. Sedaj je že umazano belo, jaz bi ga pa rad prebarval v črno. Ohišje je iz kovinskih stranc sprednja stranica pa je plastična. Ker nisem še nikoli barval plastike me zanima ali bi prej omenjen postopek deloval tudi na ohišju.

Lp
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto enostavno razmontiraj ohišje (OBVEZNO!!! poberi vse komponente ven čene ti bodo prašni delci uničili računalnik). Nato stranice enostavno pošpricaš z barvo za kovino v spreju. Tudi sprednja stranica nebi smela biti problem. Niti jo ni treba brusit, saj je površina ponavadi malce hrapava. Je pa obvezno treba vse barvane dele prej razmastit, saj se na ohišju nabirajo razne nečestoče in mastne zadeva, kar ti lahko sfiži končni izgled računalnika.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoden je napisal/a:
Mene pa zanima s čim bi prebarval ohišje računalnika. Sedaj je že umazano belo, jaz bi ga pa rad prebarval v črno. Ohišje je iz kovinskih stranc sprednja stranica pa je plastična. Ker nisem še nikoli barval plastike me zanima ali bi prej omenjen postopek deloval tudi na ohišju.

Lp

Baje NITRO barva in plastika nista najboljša prijatelja....

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PU (poliuretanska) barva je po moje najboljša izbira. Če daš spodaj pa še primerno podlogo pa sploh.
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nitro barva in plastika sigurno nista prijatelja, saj bi jo stopil. V mislih imam tole klik . Zelo dobre izkušnje imam s temi spreji (uporaba za zaščito nepocinkanih delov naprav v službi). Definitivno pa ne sme biti nitro barva!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 26, 2009 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem moje ohišje prebarval z navadnim nitro sprejem, in prednjemu plastičnemu delu prav nič ni škodilo.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.71

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 26, 2009 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj bi bil, vendar če že investiraš raje nabavo spodoben kompresor.
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Sedaj pa naslednje vprašanje: ali je airbrush pištola za 60EUR uporabna za neke osnovne poteze? Pa še to: ali je kompresor od skrinje s primernim rezervarjem zraka dovolj za airbrush?

Glede airbrusha najboljše da pogledaš malo na makete.si, airbrustech.info.

Kar pa se tiče kompresorja iz hladilnika pa je zakon za airbrush. Ja imam dva taka. Eden je predelan iz normalnega 25l kompresorja drugi pa sestavljen iz cevi 5/4" in 1/2" in je v bistvu ohišje rezervoar. Oba delata zelo dobro. Rabiš pa seveda filter z regulatorjem tlaka, da ti loči vlago iz zraka.

LP

P.S.: Če rabiš ti lahko za kak mesec ali pa dva ta večjega posodim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni