|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2005 11:16 am Naslov sporočila: Prenos audio signala |
|
|
Pozdravljeni!
V nekem katalogu sem zasledil precej zanimivo "napravico".
V osnovi je to navaden vtikac za omrezno napetost, s to posebnostjo, da ima stereo audio vhod/ izhod.
Se pravi omogoca prenos stereo audio signala po celem stanovanju brez napeljave kablov,... kar po vodnikih elektricnega omtrezja.
Prenos mora verjetno biti v digitalni obliki?
Edina slabost je, da strane precej $$$
Ali je kaj podobnega mozno sestaviti za bolj sprejemljivo ceno?
LP, Eddie! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2005 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prenos ni treba , da je v digitalni obliki , gre zelo lepo tudi analogno. Obstajajo razne sheme za takšne naprave , tudi sam jih imam , vendar me preden ti karkoli pošljem ali pripnem , zanima koliko imaš izkušenj z elektroniko , koliko z omrežno napetostjo , ter kaj si po poklicu. To sprašujem zaradi tega , ker igranje z omrežno napetostjo ni nikakršna šala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2005 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo gledam star post. Zanimiva tema.
@Slowfly: Mene zanimajo tvoje sheme. Izkušnje z elektroniko (0-10):5, izkušnje z 230V (0-10):6, študiram elektrotehniko. Ali si že kakšno sestavil? Če si, kakšen je zvok? _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2005 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek si lahko pogledaš tole starejšo varianto prenosa avdia po omrežju.
http://www.national.com/an/AN/AN-146.pdf
Mene tudi zanimajo tvoje sheme Slowfly. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni