www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Več OS na 1 disku-izbira

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lincolin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2005 5:41 pm    Naslov sporočila: icon_mocker Več OS na 1 disku-izbira Odgovori s citatom

Živjo,
zanima me kako lahko zamenjam tisto boot sliko kjer piše "windowsi 98 se zaganjajo" in tisto sliko če se le da bi zamenjov.

Nazadnje urejal/a Lincolin Ned Jan 30, 2005 7:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2005 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj se čisto natančno ne spomnim ... nekje na "Windows" direktoriju imaš datoteke "logow.sys" ali nekaj podobnega - je čisto običanja BMP grafična datoteka. Poskusi jo prekopirat nekam drugam ter ji zamenjaj končnico pa jo poglej s kakim grafičnim "viwer"-jem .
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2005 2:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj si lahko prebereš malčeb bolj natančno:

http://www.helpwithwindows.com/windows98/tune-23.html
Nazaj na vrh
Lincolin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2005 7:25 pm    Naslov sporočila:  ratalo mi je. Odgovori s citatom

a ratalo mi je.
Hvala Vam.
----
Nekaj me zanima še.
Kako lahko na en disk na en računalnik posnamem WIN 95,98, linux distrubucijo in OS2/warp ne da bi se med zagonom stepli.
Vem treba je ustvarit eno datoteko da potem izbereš kateri operacijskis sistem boš uporabljal.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2005 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na istem disku bo težje imeti istočasno win95 ter win98. Ni pa težav Linux/Windows. Linux pa lepo namesti zagonski menu. Z njim lahko izbiraš med OS. Tudi pri instalaciji ni sporov. (seveda, če so prej naloženi Windowsi)
Obratno pa mislim, da ne gre.

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2005 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

heh no druga opcija pa je uporaba vmware workstationa samo pobere veliko rama
je pa odlična zadeva za uvajanje v drugi operacijski sistem
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2005 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svoje čase sem za to uporabljal program partition manager, ki je v priponki. Zadeva je bila (ali je morda še?) odlična za ustvarjanje vseh sort neumnosti, ki sem se jih spomnil. Danes je njegova pomanjkljivost ta, da za delovanje rabiš disketo. (Jaz diskete že nekaj let sploh videl nisem.)

Kar se tiče uporabe ti ne vem več kaj svetovat, ker sem vse že pozabil, sicer pa imaš vse imaš v helpu. Realizirat se da praktično vse, le zelo dobro moraš vedeti kaj pravzaprav delaš...

PARTBETA.ZIP
 Opis:
Partition Manager

Download
 Ime datoteke:  PARTBETA.ZIP
 Velikost datoteke:  168.63 KB
 Downloadano:  11 krat

Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2005 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev vsekakor obstaja. Sem enkrat bral novico, da je eden namestil na svoj računalnik čez 20 Operacijskih sistemov. Številke se ne spomnim več. Rep pa je, da to ne gre kar tako zlahka.

Sam sem imel nameščen win98/win2000 in linuxe skupaj in je delalo v redu.
Sem pa poskusil naložiti dva windows98, pa je sicer delalo, samo so se malo motili med sabo. Za tvoj primer bo verjetno res najboljše, da poskusiš kakšen program, ki so ga omenili v prejšnjih odgovorih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni