|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 2:32 pm Naslov sporočila: Zaščita pred motnjami v avtomobilu |
|
|
Pred kratkim sem nabavil Xcarlink (emulator CD menjalnika za predvajanje MP3 iz USB ali SD). Dela sicer odlično, ima pa eno "napako": Kot vir glasbe je tišji od vgrajenega CDja ali radija, zato moram za enako glasnost v kabini dati zadevo bolj "na glas"
Tako sem opazil moteče brenčanje, ki se pojavi pri takem poslušanju. Odvisno je od položaja stopalke za plin – ko nogo odstavim, brenčanje utihne, ko pa ponovno pritisnem na plin, se spet zasliši.
Ali bi pomagala kakšna zaščitna "blokada"? Kje naj jo nabavim in kako naj jo vežem?
Bi bilo kaj od tega v redu?
http://www.iskra-semic.si/gb/osnova.html
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/dept.asp?dept_id=3536 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno imaš bencinarja
Malo poglej, če ima dodani adapter kakšno nastavitev ojačanja. Notri v škatli bi moralo biti. Poglej navodila ali povprašaj prodajalca / proizvajalca.
Če povišaš vhodno občutljivost (ojačanje) si na enostaven način rešil problem. Sicer na način kurative namesto preventive, ampak saj ni važno  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa ni bencinar Laguna II 1.9dCI
Sicer pa so tudi moderni dizli polni elektronike, pa očitno nekaj skozi prihaja, verjetno preko napajalnega voda.
Kakšna ideja za tisto blokado - filter?
P.S.: Sem kontaktiral prodajalca - uvoznika, amopak ne ve nič o kakšnem ojačanju signala. Na škatlici tudi ni kakšnega potenciometra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je A.R. brnel z obrati. Bilo je zaradi slabega kontakta mase ojačevalca,...posledično mi je skurilo SMD varovalko na tiskanem vezju avtoradia. Rešitev sem našel tukaj.
Za začetek lahko poskusiš samo dodatno ozemljiti ohišje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni