|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Sep 05, 2009 10:48 pm Naslov sporočila: Osvetlitev displaja renault twingo |
|
|
Odločil sem se zgradit svetlobno stikalo, katero bo prekljapljalo med dvema tipoma osvetlitve (normalno , zatemnjen) in sicer ponoči zatemnjen podnevi normalno. Sedaj je to zvezano kar preko stikala za vklop luči, kar pa mene moti. Gre ta renault twingo letnik 98. Zanima me, če mi kdo ve povedat katere barve žica gre iz obvolanskega stikala za ta namen, oziroma a bre mogoče katera čez varovalke, da bi vmes lahko potisnil moje stikalo. Sama logika stikala ni uprašanje, zanima me samo barva žice in kje jo najdem.
p.s. zavedam se problema javne razsvetljave in tako naprej, vendar to bom že rešil.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_jasko_ Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 22:47 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.07 Kraj: koper
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
V shemi varovalk najdeš katera varovalka je od luči i ozadi bos imev žico, ki gre na luč ter druga, ki gre na stikalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Sep 07, 2009 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kdo še ve barvo te žice, da ne bom po nepotrebnem rezal ?
Hvala in l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Sep 08, 2009 7:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Preden režeš, lahko poizkusiš tako, da v žico zabodeš šivanko in na njej pomeriš, če je to to. S tem ne boš "preveč" poškodoval izolacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni