|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urbanc Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 15:31 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 2:54 pm Naslov sporočila: Zvočnofrekvenlčni preklopnikTS 8 in trofazni dvotarifni št. |
|
|
Imamo trofazni dvotarifni števec, tisti stari, ko se še vrti disk, ter relativno nov zvočnofrekvenčni preklopnik od Iskre TS8.
Zadnje čase se mi je zdelo, da zvečer iz omarice precej brni, predvsem ponoči, pa sem mislil, da zato ker, je pač zvečer bolj mir in se bolj sliši. Pa grem enkrat vseeno tam okoli 22 ure prečekirat in ugotovim, da ko preklopi na cenejši tok, da se brnenje števca poveča.
1. Torej ko preklopi, se stikalo S1 in S2 na TS8 preklopita iz b (dražni) na a (cenejši), stikalo S3 pa ostane na poziciji b, je to OK?
2. Je normalno da števec potem bolj brni?
3. Je možno, da zaradi tega števec kaže preveč / premalo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 7:25 pm Naslov sporočila: Re: Zvočnofrekvenlčni preklopnikTS 8 in trofazni dvotarifni |
|
|
urbanc je napisal/a: |
2. Je normalno da števec potem bolj brni?
|
Ravno normalno ne vem ali je. Sliši se pa verjetno brnenje iz tuljavice, ki preklopi števec v nižjo tarifo. Tudi pri nas se sliši.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urbanc Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 15:31 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem točni kako si mislil, ko preklopi seveda nekaj zabrni, ampak pri nas ko un TS8 preklopi, zane potem števec bolj naglas brnet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni