|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 11:19 pm Naslov sporočila: KARCHER 620M |
|
|
Moj Karcher je danes izpustil "dušo". Imamga okoli 10 let, pa še takrat sem kupil starega. Počila mi je glava na črpalki, le ta je kovinska.
Že nekaj časa sem opažal, da je pri izklopu pranja prihaja do tlačnega udara na dovodni cevi. Verjetno je to vzrok okvare. Ali pa današnje neprestano izpadanje dovodne cevi, in s tem zrak v cevi in črpalki.
Se kdo spozna na te stvari. Se ga splača popravljat, ali pa bo potrebno nabaviti novega.
Če popravilo ne bo smiselno, kakšnega mi priporočate za pranje sodov, tlakovcev, pač vsega kar se pri hiši pere.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
28.34 KB |
Pogledana: |
41 krat |

|
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
zdravo
Popravilo skoraj zanesljivo ni smiselno.Težko boš našel mojstra da bi tako razpoko lahko uspešno zavaril.Ker je material zlitina in ni čisti aluminij.Zalivanje s tekočo kovino tudi ne bo uspešno zaradi pritiska.
Najboljše kupit novega.Priporočam takšnega ki ima vgrajen samodejni izklop ko zapreš ventil na pištoli.Paziti je treba pred zagonom teh naprav , da se odzrači črpalka da ne teče na suho.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.10 Kraj: Maribor - Celje
|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
v selnici ob dravi je podjetje zavar (inštitut varilstva) tam ti zavarijo še tako zakomplicirane zadeve. Pokliči in vprašaj. (02) 673-02-55
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom verjetno kar novega vzel. Je h.udič ko se čkovek na nekaj navadi, potem brez tega skoraj ne gre več.
Nagibam se na karcher k5,55 md . ima mogoče kdo znjim kakšne izkušnje. Iščem po spletu kakšno črpalko ima, pa nikjer ne najdem. Bo zgleda potrebno na servis poklicat.
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede črpalke ponavadi ugotoviš tako, da ga dvigneš - če ima kilo, dve, potem je plastična. Če je težji, potem je kovinska. Popravilo je tudi po moje nesmiselno, saj boš dal za varjenje preveč, pa še vedno ne bo nova, oz. bo po Murphy-u počila zraven...
Drugače pa na splošno za karcher velja da je drag. Za nižjo ceno dobiš kaj drugega, pa po moje ni toliko slabše - malo poglej po lavor-jih recimo. Npr. najcenejši karcher z naftnim grelcem stane skoraj dvakrat toliko kot lavorjev, s tem da ima karcher zelo majhno pumpico. malo glej na pretok (litrov/min) je skoraj pomembneje kot sam tlak. Če boš vzel malo močnejšega (recimo 500l/min ali več), potem lahko gor daš še kakšen priključek, recimo podgano za čiščenje kanalizacije. Sam imam lavorjev missouri že cca tri leta in dela brez težav. So pa tile z naftnim grelcem "krave"---veliki in težki...
Mnenje nekaterih je celo tako, da se splača kupiti najcenejši "štrajfiks" iz bauhausa - je poceni, imaš garancijo 5 let, tako da ta čas si brez skrbi, ko po 5.1 letih crkne, se ne sekiraš ampak samo vržeš stran in drugega. Za mala opravila več kot dovolj, pa še lahek je. Za tistih 288 evrov kolikor stane omenjeni karcher boš dobil najmanj 5 bauhaus modelov, torej teoretično 5x5=25 let garancije...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zastopnik in tudi servis za Karcher je
http://www.gitas.si/
Pokliči jih in boš imel točno predstavo ali se popravilo splača ali ne.
Se pa meni pri nakupu poceni alternative zastavlja naslednje vprašanje:
Ali so priključki med različnimi firmami enaki ali vsak dela nekaj svojega?
Namreč Karcher, ki je doma, je star vsaj 14 let in je pred časom začel puščati, vendar se je stanje (verjetno začasno) popravilo.
V teh letih se je za ta stroj kupilo kar nekaj priključkov in me zanima ali bi v primeru nakupa neke poceni variante (ki so običajno precej špartansko opremljene, dodatki pa so ali pa niso na voljo), stare priključke sploh lahko še uporabljal?
Ker v primeru, če priključki niso združljivi, je treba v ceno vkalkulirati še ceno novih priključkov in je vprašanje kaj je bolj smiselno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja za karcher in Lavor vem da sta drugačna - pri prvem samo pritisneš in zavrtiš, drugi ima navoj...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm---sicer imata zelo podobne karakteristike, samo cene za lavor pa ni...drugače je model best 28 močnejši - ima 510 l pretoka, vprašanje pa je, kot rečeno, cena...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jnz Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:11 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so svetovali naj vzamem takega s čim višjim pritiskom in seveda zadostnim pretokom.
Nameraval sem vzeti Karcherja 6.91, vendar pri Karcherju za 500€ ne dobiš model z bobnom za cev, razen enega modela s 120 bar, meni je pa všeč, da imam cev lahko pospravljeno. Zato sem raje vzel Lavor Tempesta za manj kot pol cene Karcherja 6.91 v M....rju pred približno enim mesecem, ko so ga imeli v akciji. Ima boben je pa res, da nima regulacije tlaka, vendar nisem prepričan, da jo sploh rabim.
Lep pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 Član

Pridružen-a: Tor 30 Jun 2009 21:49 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Zgornjesavska Dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 13, 2009 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
napetost vsekakor Karcher 520M, lavorji in podobna navlaka se radi kvarijo!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Okt 14, 2009 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je posploševanje. Kvarijo se fičkoti in mercedezi. Enako se kvarijo karcherji in enako ostali. Z razliko da za enega karcherja dobiš dve "navlaki". Če pa ne rabiš velikega pritiska, je pa bauh**s varianta za 30-50 evrov najboljša varianta - 5 let garancije, potem pa novega in spet 5 let garancije...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni