|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Andriy Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2007 13:10 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 1:00 pm Naslov sporočila: Izklop motorja na kompresorju (500l) |
|
|
Pozdravljeni
Spet bi vas prosil za mnenje oz. nasvet kako odpraviti težavo.
Stvar je sledeča:
Imam kompresor (500l) katerega poganja 3f motor 7,5kW/15,6A, motor je povezan zvezda/trikot (preko kontaktorjev in časovnega releja). Pred kontaktorji je tudi motorska zaščita na kateri sem nastavil tok na cca. 16A.
Pojavi pa se mi naslednja težava, motor se lepo zažene in dela cca. 5 min oz. ko se kompresor napolni na 8 barov, potem mi ven vrže motorsko zaščito.
Čeprav imam tlačno stikalo nastavljeno za izklop pri 9-ih barih.
Sam sem malo razmišljal in imam dva krivca,
1.) lahko da bi bila zanič motorska zaščita, kar se mi je zgodilo že pri prejšni zadevi (tema o mehkem zagonu)
2.) ali pa da pri kompresorju naraste tok na motorju ko se povečuje tlak (to se mi zdi še najbolj logično)
Kako bi lahko to odpravil, imate mogoče kakšno idejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
koliko kažejo tokovna klešča na vseh treh fazah ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je krivec tlak, daj motorju na kompresorsko jermenico več navorja tako da zmanjšaš motorsko jermenico.
To si naredil na novo ali je oprema prej delala? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa veš, da imaš talk nastavljen na 9 barov, če ti do toliko ne napumpa? Membrane s časoma otrdijo in je lahko tlak izklopa večji. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
preveri nepovratni ventil med kompresorjem in rezervoarjem.Če tlak pritiska nazaj iz rezervoarja s tem zavira gibanje batov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andriy Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2007 13:10 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
@psevdonim: o tokovnih kleščah sem že razmišljal in jih bom priklopil jutri.
@ElGrigon: kompresor je že sedaj povezan preko jermena, prvotno je bil na motorju nameščen motor 11kW (22A)
@PZUFIC: glede nastavitve tlaka je tako da sem ob izklopu motorske zaščite to ponovno vklopil in zagnal motor (to vem da ni pravilno in da gre lahko zaradi tega motor), nato je motor sklopilo tlačno stikalo pri 9-ih barih.
@drejko: hm, moram poiskat ta ventil, samo na to pa sploh nisem pomislil
Če ima kdo še kakšno idejo kar na dan z njo, več glav več ve  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2012 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno ni bil brezveze 11kW motor. Tako, da verjetno nima več smisla naprej razpravljat, če nisi ob menjavi spremenil razmerja jermenic. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni