www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem majhno dozo za podaljševanje kablov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 9:49 pm    Naslov sporočila:  Iščem majhno dozo za podaljševanje kablov Odgovori s citatom

Večkrat se mi pri raznih montažah pojavi problem, da je potrebno podaljšati kakšen kabel od elementa ki ima že svoj kabel kateri pa je prekratek.
To je npr. pri PT100 sondah, tlačnih sondah, nekaterih motorjih, grelcih itd.
V takšnih primerih bi mi zelo prav prišla plastična zatesnjena doza majhnih dimenzij z dvema uvodnicama in prostorom za lestenčno sponko.

Želene mere ohišja 60mm * 30mm * 30mm.

Zanima me če je kdo srečal kje kaj podobnega.
Vsa ohišja ki sem jih gledal so večja ali pa nekvalitetna in nezatesnjena.

Priložena risba želenega ohišja

Mini_ohisje_z_uvodnicama.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Mini_ohisje_z_uvodnicama.pdf
 Velikost datoteke:  16.41 KB
 Downloadano:  58 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj s takšnimi dimenzijami sem našel v Obiju in Merkurju (vsaj v našem mestu). Vendar pa so doze in nekakšne mehke plastike - skoraj iz gume. Tako da ne vem kako bo z uvodnicami, oziroma bo treba uporabiti uvodnice z maticami. Stopnja zaščite je IP54 (ali 55, moram pogledat).
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

www.bopla.de , farnell?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tonko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bopla nima tako majhnih dimenzij kot je moja želja predvsem pa so tudi cene previsoke.

Pri Farnellu imajo nekaj cenovno primernega, vendar ni zatesnjeno pa tudi večje.

Farnell CHOCBOX

chocbox.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  chocbox.pdf
 Velikost datoteke:  1.11 MB
 Downloadano:  11 krat

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 20, 2009 1:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klik bopla.de

Sicer pa Elektronabava ina kar nekaj raznih ohišij, ki tesnijo. Tudi manjših.

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 20, 2009 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa termoskrčljiva cevka?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tonko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 20, 2009 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termoskrčljiva cevka je improvizacija.
Problem je potem pri servisiranju ko je treba kaj zamenjati.
Rabim nekaj kar je po obliki in velikosti podobno kot ohišje na moji risbi in cenovno ugodno max. 2-3€
Bopla Plastron in podobna ohišja so večja in dražja od 10€, potrebno pa je dodati še uvodnici in sponke.
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.29
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 20, 2009 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena možnost, ki se je tudi mi poslužujemo, je z konektorji M12x1, na primer štiri polnimi. Obstaja moški in ženski za montažo na kabel. Namesto originalnega uvoda se da priviti tudi kabelska uvodnica, s tem se kvaliteta tesnjenja malo poveča.
Smo pa včasih dali enostavno našemu strugarju v delo, da je iz koterma napravil cevko z navojem na vsaki strani. V navoj se je privila kabelska uvodnica, vmes je pa bil prostor za majhne lestenčne sponke.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni