|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sabla Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.29 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 9:42 pm Naslov sporočila: Senzor DUWI |
|
|
Zdravo!
Doma uporabljam SENZORJE od nemškega proizvajalca DUWI .
Sedaj mi je crknil že drugi (in to samo po dobrem letu delovanja) njihov senzor!
Ali se komu kaj podobnega dogaja s senzorji tega proizvajalca?
Kaj bi bil lahko vzrok nedelovanja?
Prosim za nasvete!
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 10:10 pm Naslov sporočila: Senzorej |
|
|
Te senzorje sem instaliral pred leti na več mestih v hiši in še vedno delajo. Z njimi vklapljam luči tako kot je predvideno, nekaj pa sem jih predelal tako, da jih napajam s 5V in mi dajejo signal, ki ga bere mirkookrmilnik na pinu.
Še nobenega nisem menjal. Nekaj jih je instalirano po hiši, nekaj pred hišo na prostem, a pod strehico.
Kaj pa vklapljaš z njimi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sabla Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.29 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enega sem imel nameščenega v kleti (60W zarnica), drugega v drvarnici (100W zarnica)... Oba sta zdihnila po dobrem letu delovanja!
Kako je to možno mi ni jasno!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj dela zunaj že pet let, nekajkrat je dobil žogo v glavo, tako da nima niti leče, pa še vedno deluje čisto v redu. Malo je spremenjena edino optika  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Ej, Sabla, kaj naj rečem. In potem, ko sta crknila, si ju zamenjal z novimi, ki sta delala? če ne, morda je napaka kje drugje, varovalka,
Išči, in našel boš, morda kaj v istalaciji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni