www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spiralna mrežica - žica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 10:45 pm    Naslov sporočila:  Spiralna mrežica - žica Odgovori s citatom

Kupil sem si spiralno mrežico za čiščenje, da sem očistil en PCB. Sedaj pa jo gledam, pa imam eno vprašanje. Bi lahko tole brez skrbi uporabljal za čiščenje spajkalne konice? Nekaj takega se naj bi že uporabljalo, vendar ali so to strogo namenske zadeve za spajkalnike oz. njihove konice? Sem pobal praktično, pa se konica zelo lepo očisti. Btw, na sliki je neočiščena konica.

žica.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  130.69 KB
 Pogledana:  4 krat

žica.jpg

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miran saj konico lepo šistiš s CELULOZNO krpico rahlo namočeno v vodo- dobiš pa jo ponavadi na isti polici.
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem Sandi. Do sedaj sem vedno uporabljal mokro gobico. Pa vendar me zanima ali žica kaj škoduje. Konico namreč žica ščisti zelo dobro in hitro.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gobica pravtako čisti hitro Smile

Lahko uporabljaš, je pa res da bo tako konico rado poribalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taka "gobica" oz. mrežasti žmukelj prav pride pri RoHS spajkanju. Tam so temperature zelo visoke in je z brisaanjem v mokro kar težava.

Jaz uporabljam oboje hkrati. Mokro spužvo za brisanje večje svinjarije in mrežico takrat, ko rabim res zelo čisto konico (0402 SMD, 0.5mm nogice in podobno).

Dobiš tudi na Farnellu.
http://si.farnell.com/cooper-tools-weller/wdc-2/dry-cleaning-system-for-soldering/dp/1339581
http://si.farnell.com/cooper-tools-weller/wdc/dry-cleaning-system-for-soldering/dp/9994084

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taka gobica iz žic je bila priložena poleg weller spajkalne postaje (višji cenovni razred) namesto celulozne v stojalu. Potem že ne škoduje konici...
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz jo tudi uporabljamže dalj časa in nimam nobenih težav. Kot sem slišal je za konice bolj priporočljivo čistiti v tej žičnati gobici, kot pa v mokri gobici. Pa še bolj praktična je, ker ni potrebno dolivati vode in čistiti.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mokra krpica + zelo vroča konica = efekt kaljenja.
Mislim, da so Wellerjeve gobice iz Aluminija, sem se tudi sam že poigraval z mislijo na mercatorjeve, a original kar traja in traja in traja. Tu pa tam ven stresem cin, pa je.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Mokra krpica + zelo vroča konica = efekt kaljenja

Bejž ,bejž ,bejž Brick wall

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor hočeš, jaz nazaj na krpico ne grem več.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah joj, Kaljenje. Pa ne pri tako nizkih temperaturah.
Cin in umazanijo se iz konicce obriše, za kar rabiš manj kot sekundo.
Gobica pa mora biti ožeta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni