www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali bi se jolal ali smejal?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mboy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Nov 2008 21:33
Aktiv.: 0.18

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšni dioid pa? Zenner? Kak močne?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 1:41 pm    Naslov sporočila:  Re: Napajalnik 500W, 12V, 40A za avtoojačevalnik Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Mboy je napisal/a:
ker bom na izhodu ne bom imel 12V, ampak 16,92V zaradi kondenzatorja, ki vzdigne napetost za koren iz 2.

Ni res. Nisi upošteval padca napetosti na diodah
In pod obremenitvijo se ti bo napetost še malo znižala.

LP

Aha, ja no se pravi če pade napetost na gretz-u za 1V, je potem 11V * 1,41 =15,51V.

[slovenščina je zame španska vas] po moje bi to moralo delat, za 1 V razlike je.

Kaj pa varovalka na primarji (pred transformatorjem) je dovolj 4 A, [slovenščina je zame španska vas] če računam po formuli P= U * I iz tega sledi da je tok I= P/U = 500VA/220V = 2,27A, potem je še tale 4A premočna.
Nazaj na vrh
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navadne diode bodo dovolj dobre. Morajo pa biti dovoj močne, da bodo zdržale 500VA.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eto jst [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] ta napajalnik, za filter sem dal 2 kondenzatorja (4700 mikroF, 35V), ven sem dobil mav čez 16V. Sam je en problem, vidi se ko utripa lučka na ojačevalniku (po basih), zgleda da nima dovolj toka ali napetost tako pade, sam ne vem zakaj. Če še bolj pojačam se mi pa ojačevalec ugasne, zgleda da ima zaščito, da ko napetost preveč pade se ugasne (ni dovolj napajanja). [slovenščina je zame španska vas] pa ne vem al ni dobr pri filtru, ko sta 2 kondenzatorja ali pa je kaj [slovenščina je zame španska vas].

Transformator je pa 500VA, ima pa 3 sekundarje (12V / 5V / 1V).

Ojačevalec pa je Pioneer GM-X962, 760W max., 380W RMS (bridge, 4 ohm).
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mboy je napisal/a:
Eto [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] ta napajalnik

Ti samo [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas], nato pa [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] in boš [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas].

Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="gumby"][quote="Mboy"]Eto [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] ta napajalnik[/quote]

Ti samo [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas], nato pa [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] in boš [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas] [slovenščina je zame španska vas].[/quote]

Ej sori ampak, zakaj mi piše [slovenščina je zame španska vas]..skos to in ne [slovenščina je zame španska vas] nič prebrat.

Lp
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomoje zato ker [slovenščina je zame španska vas], [slovenščina je zame španska vas] in celo [slovenščina je zame španska vas]!
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi prebral pravila bi vedel!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej pravila foruma.

Lp
Nazaj na vrh
Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, ok. Se mi je zdelo, da je nekaj takšnega.

Gumby, ali mi lahko še enkrat napišeš, pa lepo slovnično napišiSmile

Hvala
Nazaj na vrh
Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mboy je napisal/a:
Zdravo, jaz sem zdaj testiral ta napajalnik, za filter sem dal 2 kondenzatorja (4700 mikroF, 35V), ven sem dobil mav čez 16V. Sam je en problem, vidi se ko utripa lučka na ojačevalniku (po basih), zgleda da nima dovolj toka ali napetost tako pade, sam ne vem zakaj. Če še bolj pojačam se mi pa ojačevalec ugasne, zgleda da ima zaščito, da ko napetost preveč pade se ugasne (ni dovolj napajanja). [slovenščina je zame španska vas] pa ne vem al ni dobr pri filtru, ko sta 2 kondenzatorja ali pa je kaj druga.

Sem pa probal tudi samo z transformatorjem in mostičem, pa je blo še slabše.

Nazaj na vrh
Mboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mboy je napisal/a:
Zdravo, jaz sem zdaj testiral ta napajalnik, za filter sem dal 2 kondenzatorja (4700 mikroF, 35V), ven sem dobil mav čez 16V. Sam je en problem, vidi se ko utripa lučka na ojačevalniku (po basih), zgleda da nima dovolj toka ali napetost tako pade, sam ne vem zakaj. Če še bolj pojačam se mi pa ojačevalec ugasne, zgleda da ima zaščito, da ko napetost preveč pade se ugasne (ni dovolj napajanja). Zdaj pa ne vem al ni dobr pri filtru, ko sta 2 kondenzatorja ali pa je kaj druga.

Sem pa probal tudi samo z transformatorjem in mostičem, pa je blo še slabše.

Nazaj na vrh
tady
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Sep 2007 18:33
Aktiv.: 0.19
Kraj: bližina Bleda

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kr neki
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni