www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Oftopic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam nosilni papir od nalepk. Toner se prenese, kot bi bil papir narejen za to. Ko se ploščica ohladi, pa itak sam odstopi, samo tam kjer je lepilni trak ga ostranim. Poskusi, boš presenečen.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odvisno od tiskalnika. Nekateri nočejo lepo tiskati na ta papir. Npr. moja konica minolta že noče...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70760.86

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Jaz uporabljam nosilni papir od nalepk.

tudi jaz sem že uporabljal papir od nalepk in rezultati so bili dobri - problem je bil edino s velikimi površinami Cu kjer se je ponavadi naredil mehurček med nosilnim papirjem ter tonerjem - rešitev je bila mrežasta masa.

poskusil pa sem že tudi peki papir ki pa se ni obnesel najbolje

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz nikoli nisem imel težav z velikimi površinami. Pač potrpežljiv moraš biti in dodobra segreti laminator, potem pa velikokrat spustiti skozi.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jozko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 11:29
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi na tiskalniku izklopil grelec in ti potem tonerja nebi zapeklo na papir?
Papir bi potem naštimal, da ti pride iz zadnjega dela tiskalnika ven, tako, da se nebi preveč prepogibal.
Ker toner ne bi bil napečen na papir bi blo mogoče lažje nanašanje na ploščico.
Ali pa, če bi potem, ko dobiš papir ven iz tiskalnika, ga izpostavil hlapom od razredčila, da se toner omehča in šele nato spravil skozi laminator.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa uporabljam kar navaden bel pisarniški A4 papir. Z Samsungom CLP-300 sprintam na papir, ploščico dobro očistim (vodobrusni papir na koncu aceton) in vstavim v nepredelano breskvico. Ko ploščico spustim skozi 5-10x oz. po občutku (ko je cela ploščica tako vroča da je ni mogoče držati 5 sekund) enostavno zmočim papir z mlačno vodo in počakam da odstopi. Na koncu s krtačko ali prsti pod vodo drgnem ploščico da odstopijo še majhna vlakna papirja in to je to.

S tem postopkom brez težav naredim vezice debeline 0,20 - 0,30mm na ploščicah euro formata. Za večje ploščice pa se zelo dobro obnese "predgretje" s fenom za vroči zrak.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare tukaj prikazuje postopek, kot si ga je zamisli. Ne vem, zakaj smetite. Kakšen postopek sami uporabljate, pišite v temo, ki je zato že odprta!

Mare, oprosti, ker tudi sam "smetim". Zanimiv postopek!

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Saj sem omenil, da gre zgolj za eksperiment. Tak papir se sicer tudi dobi že narejen in stane 15€ za 10 listov d'oh!

LP,
Mare

mare mislil sem na papir, ki ga je omenil ljudsko --tvoja ideja mi je zelo zanimiva.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni