www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frasch spona na podstavku / primež

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 10:05 am    Naslov sporočila:  Frasch spona na podstavku / primež Odgovori s citatom

iščem spono kot na sliki, a da bi bila na masivnem železnem podstavku.
Za "tretjo roko" pri raznih opravilih, npr. spajkanje žic na konektor, itd.
Imel sem že eno takšno spono, a je bila iz plastike in počila, Frasch pa so kovinske.
Pregledal sem tudi Conradovo ponudbo - željam bi najbolj ustrezal tisti na sliki.
V opisu piše tudi "Možnost privitja" - verjetno na mizo ? Do kakšne debeline ? Kakšne osebne izkušnje s temi primeži in sponami ?

frasch.gif
 Opis:
Frasch
 Velikost datoteke:  78.88 KB
 Pogledana:  2 krat

frasch.gif

conrad4.jpg
 Opis:
Conrad
 Velikost datoteke:  20.04 KB
 Pogledana:  6 krat

conrad4.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

frach spone na podstavku še nisem videl, lahko pa ti jo kdo predela. Drugače pa te spone uporabljamo v proizvodnji kot pomoč pri varjenju, so zelo robusne, kopujemo pa jih menda pri Merkurju, nisem pa prepričan...
Obstajajo pa različne velikosti, mi uporabljamo takšne ki imajo popolnoma odprte zev pribljižno med 120 in 150mm.

lp, boris
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar si našel pri Co?radu imajo zelo poceni v Ho?erju.

Jaz imam prvo spono z možnostjo pritrditve na podstavek že 20 let.
Popoldne poslikam, mislim,da se da vsaka predelati zelo enostavno.

Najdi telefon in pokliči, saj jih dela v Ljubljani

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa še res je, pa jih sploh nisem opazil. Hvala za info.

hofer.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  34.5 KB
 Pogledana:  5 krat

hofer.jpg

Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo že pri sponah, kako se kaj obnese ta, ki se prisesa na podlago? Sem jih zadnjič gledal v Hoferju, pa je še kar dobro narejena.

btw: Laminator so v isti trgovini pocenili na 14.99€

Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Hof*rju sem nabavil workzone primež s priseskom. 2 komada za 17eur. Glede na ceno je kar vredu, prisesek mi sicer spusti po dobrih 10 minutah. Mogoče da zaradi podlage, ki ni povsem gladka... Primerno za kakšno lotanje konektorjev ipd, vendar glave ni mogoče obrniti v vodoraven položaj- da drži kakšno tiskanino, če nimamo primeža postavljenega na rob mize.

Lp
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 1:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Musty je napisal/a:
V Hof*rju sem nabavil workzone primež s priseskom. 2 komada za 17eur. Glede na ceno je kar vredu, prisesek mi sicer spusti po dobrih 10 minutah. Mogoče da zaradi podlage, ki ni povsem gladka... Primerno za kakšno lotanje konektorjev ipd, vendar glave ni mogoče obrniti v vodoraven položaj- da drži kakšno tiskanino, če nimamo primeža postavljenega na rob mize.

Lp

Jaz sem pa v H*****U kupil tist adva, ki ju ima Psevdonim na desni sliki zgoraj.... tisti pa gre postaviti v vodoraven položaj, tako da lahko ploščico primeš vodoravno ...

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nabavil. Kot je že nekdo prej zapisal, vakuum ne drži dolgo, preizkušeno na gladki, mokri podlagi. Verjetno je to razlika med Proxxon/Conrad za 40€ in Workzone/Hofer za 9€, ker drugje že skoraj ne moreš zgrešiti. Vseeno bo uporaben kot "tretja roka" pri delu s konektorji in manjšimi tiskanimi vezji.
P.S.: dodajanje priponke nekaj šteka.

Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Feb 24, 2010 11:56 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To na gornji sliki imam tudi in je praktično.Že prej sem kupil v Elerc....
Nazaj na vrh
rastamajks
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Mar 2006 13:03
Aktiv.: 0.45
Kraj: zalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem hotel kupiti tega ki se prisesa, vendar sem v trgovini sprobal kako se prime na šipo hladilnika in me ni prepričalo, zato sem vzel kar tega ki se pritrdi na rob mize, pa še v vodoravni položaj se ga da postaviti.

ABCD0019.JPG
 Opis:
Primež v vodoravnem položaju
 Velikost datoteke:  1.12 MB
 Pogledana:  2 krat

ABCD0019.JPG

Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rastamajks je napisal/a:
Tudi sam sem hotel kupiti tega ki se prisesa, vendar sem v trgovini sprobal kako se prime na šipo hladilnika in me ni prepričalo, zato sem vzel kar tega ki se pritrdi na rob mize, pa še v vodoravni položaj se ga da postaviti.

a si probal odviti tisti križni vijak spredaj in probati če se zadeva obrne okrog osi ... jaz sem kupil ampak nisem montiral, ker moram predelati delovni pult, pa sem pustil zapakirane Smile
Nazaj na vrh
rastamajks
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Mar 2006 13:03
Aktiv.: 0.45
Kraj: zalec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zack69 je napisal/a:
rastamajks je napisal/a:

a si probal odviti tisti križni vijak spredaj in probati če se zadeva obrne okrog osi ... jaz sem kupil ampak nisem montiral, ker moram predelati delovni pult, pa sem pustil zapakirane Smile

Sem probal ja ampak se ne da obrnati okoli osi! Če odviješ vijak in tisto ročico s katero zateguješ primež za pozicijo 360° lahko potem le ostraniš tisti spodnji del s katerim primež pričvrstiš na mizo! Dejansko tisti križni vijak služi le za to da je na eni strani fiksno pritrjen, na drugi strani pa je ročica s katero potem odteguješ in zateguješ primež!

lp
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rastamajks je napisal/a:
zack69 je napisal/a:
rastamajks je napisal/a:

Sem probal ja ampak se ne da obrnati okoli osi! Če odviješ vijak in tisto ročico s katero zateguješ primež za pozicijo 360° lahko potem le ostraniš tisti spodnji del s katerim primež pričvrstiš na mizo! Dejansko tisti križni vijak služi le za to da je na eni strani fiksno pritrjen, na drugi strani pa je ročica s katero potem odteguješ in zateguješ primež!

lp

aha, sem tudi že sam preveril in je res tako.... pa bo treba malce improvizirati pa priviti primež na strani mize ...

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni