|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Neper Član

Pridružen-a: Sob 11 Apr 2009 9:51 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 2:48 pm Naslov sporočila: Dimenzije Wellerjevih spajkalnih konic |
|
|
Lep pozdrav!
Imam sledeč problem: za spajkalnik iskra THS11 (o katerem je na forumu že nekaj napisanega) potrebujem nove oz. tanjše konice. Ker jih ni več v izdelavi se obračam k Wellerjevim. Nekje na forumu sem zasledil, da so jih nekateri uspešno uporabljali z omenjenim spajkalnikom. Edini problem pa je, da ne vem katere vzeti. V omenjeni temi piše, da so primerne wellerjeve konice št. 7 vendar na Wellerjevi strani ne najdem konic razvrščenih po številkah, vendar le po serijah (CT, PT, DS,...). V datasheetih omenjenih konic (našel sem jih na Farnellu) pa niso prikazane dimenzije oz. so prikazane le dimenzije konca konice, ne pa dimenzije tistega dela, ki gre v ročaj. Zato bi imel prošnjo, če ima kdo podatke o dimenzijah oz. kak nasvet katero konico vzeti. Iskrina ima fi 5.3mm in dolžino dela konice, ki je v ročki spajkalnika 28mm. Potrebujem pa konico za spajkanje SMD elementov (0.8 mm bo dovolj, če se ne motim)
Za vse odgovore se že vnaprej lepo zahvaljujem.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Številke kot ( 7, 6, ..) pri Velerju pomenijo toplotno
vrednost. Ker uporabljajo pri VTCP magnetno regulacijo.
(CT, PT, DS,...). pa so oblike konic.
Poizkusi pogledat v kakšen Conr** katalog, če so napisane
mere za pritrditev.
Lp, Romc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek, da si vsaj osnovno predstavo dobiš, dalje pa strica Guglna sprašuj.
http://shop.just.si/store.php/show/view=category/cat_id=211
ET-A in ET-B sta dokaj univerzalni konici, sam sem z njima delal marsikaj od SMD do spajkanja žlebov
Sicer pa še kakšno ET-S poglej, pa tako naprej...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neper Član

|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole o oblikah konic sem videl že na wellerjevi strani ampak mi ne pomaga kaj dosti, ker ni napisanih dimenzij in ne vem če bo pasalo v iskrin THS11. Tudi pri Justu ni dimenzij napisanih. Predvidevam, da s tem, ko praviš da sta univerzalni, misliš, da bi lahko pasali tudi v iskrin spajkalnik? Bi te lahko prosil, da izmeriš premer ene, če imaš kakšno blizu? Se pravi premer tistega dela konice, ki gre v spajkalno ročko.
Hvala in LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Iskrin Tempo 2000 (ročka Stik 50) in ET-B je identična originalni z oznako PLAT EW305.
Frišno izpod šublerja, ET-B ima premer 5mm, na odebeljenem delu premer 6.5mm, dolžina tanjšega dela do zadebelitve 14.5mm, zadebelitev 4.2mm (vključno z izteki do premera 5mm), skupna dolžina 35mm, vrh konice pa 1mm x 2mm. Ravni del ima luknjo premera 3mm v globini do zunanjega roba odebelitve, na začetku še vstopni konus. Deklarirane mere na decimalke pripnem v kratkem.
Glede univerzalnosti sem imel pa v mislih namen uporabe. To je sicer relativno, saj nekateri "ne morejo" spajkati ničesar ako nimajo na razpolago vsaj 5 različnih konic, medtem ko drugi lahko spajkamo vse (vključno s SMD) tudi s konjskimi spajkalnimi pištolami...
Evo, pripenjam še list iz navodil, kjer so lepo razvidne mere in oblike. V oklepajih so Wellerjeve oznake konic serije ET.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
297.86 KB |
Pogledana: |
35 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neper Član

|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uau, zdejle si mi pa pomagu "Buga za jaj.. zagrabit".
Najlepša ti hvala. Točno tole [slovenščina je zame španska vas] rabu. Mislm da je zdej problem rešen.
Hvala in LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni za kaj.
Po številu klikov pa vidim da nisi edini nepoznavalec konic, ampak za razliko od ostalih si ti imel muda vprašat, hehe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni