www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

remote desktop težave z grafiko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2005 3:58 pm    Naslov sporočila:  remote desktop težave z grafiko Odgovori s citatom

torej stvar je taka: imam računalnik na podstrešju ki mi služi kot server pa za P2P programe poganjat in za satelitsko televizijo do njega imam speljano mrežo in upravlam ga kar z remote desktop aplikacijo z mojega računalnika
no in do nedavnega je stvar delovala ,sicer deluje še sedaj ampak filmi in satelitska mi delujeta zelo počasi ko pa sem priklopil monitor direktno gor pa je v redu.
to pa se dogaja samo če imam vklopljen video torej sliko nekam sumljivo se mi zdi kot bi bili problemi z primary in overlay zadevami
kaj vi menite na to?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Raje glej na raje na podstrešju

HVALA
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri remote program pa uporabljaš. Jaz imam enak problem, ko preko mreže s programom Remote Administrator dostopam do računalnika za video nadzor.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam RealVNC program za dostop do serverja, in overlay-ev sploh ne prenaša Very Happy
Problem rešen Laughing

resno, mogoče imaš kakšne nastavitve za hitrost prenosa slike... slika je kar zajeten kos podatkov. Sploh gibljiva. Poskusi nastaviti parametre
za optimizacijo kompresije oz. poglej zasedenost mreže in procesorja. Verjetno nekje zablokira.

LP, aly.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi Remote Administrator ne prenaša ovelay-a običajnih video playerjev. Program za video nadzor pa kljub temu deluje preko mreže in prenaša slike. Res pa je, da ima zelo malo fps-jev.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali obstaja kakšen program za remote desktop, ki bi ob ustrezni hitrosti povezave omogočal gledanje filmov iz drugega računalnika?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
arnulfa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2005 23:13
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

www.logmein.com je kar vredu stvar, morda [slovenščina je zame španska vas] vredu predvaja filme? Samo je slaba slika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
Ali obstaja kakšen program za remote desktop, ki bi ob ustrezni hitrosti povezave omogočal gledanje filmov iz drugega računalnika?

Vsak media player... Film imaš na disku na oddaljenem računalniku, gledaš pa na "bližnjem".
Sicer ti remote-desktop programi ne prenašajo filmske slike, ker se izrisuje na overlay-u. Zato vidiš samo črn okvir namesto slike. Zato tudi Print-Screen ne dela za filme.

Sicer bi ti moral program že odkodirano sliko nazaj skompresirat, poslat po mreži in spet odkompresirat.. brezveze, če mene vprašaš. Samo izguba na kvaliteti.

LP, aly.

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no jaz uporabljam kar remote desktop od windowsow in ta prenaša tudi sliko ki je v media playerjuin podobnih programih,samo problem je da sedaj jo nenormalno počasi
pa še to imam v programu za satelitsko nastavljen video server in potem gledam sliko z video klientom na mojem računalniku pa tudi dela počasi...
preveril pa sem tudi obremenitve procesorja mreže kernel pomnilinik... in vse v redu
skratka res ne vem kaj bi lahko bilo

LP cero
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 19, 2005 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz ti za VNC lahko povem, da je namenjen tudi dial-up povezavam in osvežuje res počasi. Ima sicer možnost izbire različnih kompresij in barvne globine, ampak za moje pojme manjka kakšna "turbo" možnost za LAN omrežja... da se ne trudi toliko s kompresijo.

LP, aly.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni