|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2005 3:58 pm Naslov sporočila: remote desktop težave z grafiko |
|
|
torej stvar je taka: imam računalnik na podstrešju ki mi služi kot server pa za P2P programe poganjat in za satelitsko televizijo do njega imam speljano mrežo in upravlam ga kar z remote desktop aplikacijo z mojega računalnika
no in do nedavnega je stvar delovala ,sicer deluje še sedaj ampak filmi in satelitska mi delujeta zelo počasi ko pa sem priklopil monitor direktno gor pa je v redu.
to pa se dogaja samo če imam vklopljen video torej sliko nekam sumljivo se mi zdi kot bi bili problemi z primary in overlay zadevami
kaj vi menite na to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fbifbi Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Raje glej na raje na podstrešju
HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Kateri remote program pa uporabljaš. Jaz imam enak problem, ko preko mreže s programom Remote Administrator dostopam do računalnika za video nadzor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam RealVNC program za dostop do serverja, in overlay-ev sploh ne prenaša
Problem rešen
resno, mogoče imaš kakšne nastavitve za hitrost prenosa slike... slika je kar zajeten kos podatkov. Sploh gibljiva. Poskusi nastaviti parametre
za optimizacijo kompresije oz. poglej zasedenost mreže in procesorja. Verjetno nekje zablokira.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi Remote Administrator ne prenaša ovelay-a običajnih video playerjev. Program za video nadzor pa kljub temu deluje preko mreže in prenaša slike. Res pa je, da ima zelo malo fps-jev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali obstaja kakšen program za remote desktop, ki bi ob ustrezni hitrosti povezave omogočal gledanje filmov iz drugega računalnika? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arnulfa Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2005 23:13 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
www.logmein.com je kar vredu stvar, morda [slovenščina je zame španska vas] vredu predvaja filme? Samo je slaba slika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
egomez je napisal/a: |
Ali obstaja kakšen program za remote desktop, ki bi ob ustrezni hitrosti povezave omogočal gledanje filmov iz drugega računalnika? |
Vsak media player... Film imaš na disku na oddaljenem računalniku, gledaš pa na "bližnjem".
Sicer ti remote-desktop programi ne prenašajo filmske slike, ker se izrisuje na overlay-u. Zato vidiš samo črn okvir namesto slike. Zato tudi Print-Screen ne dela za filme.
Sicer bi ti moral program že odkodirano sliko nazaj skompresirat, poslat po mreži in spet odkompresirat.. brezveze, če mene vprašaš. Samo izguba na kvaliteti.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
no jaz uporabljam kar remote desktop od windowsow in ta prenaša tudi sliko ki je v media playerjuin podobnih programih,samo problem je da sedaj jo nenormalno počasi
pa še to imam v programu za satelitsko nastavljen video server in potem gledam sliko z video klientom na mojem računalniku pa tudi dela počasi...
preveril pa sem tudi obremenitve procesorja mreže kernel pomnilinik... in vse v redu
skratka res ne vem kaj bi lahko bilo
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2005 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz ti za VNC lahko povem, da je namenjen tudi dial-up povezavam in osvežuje res počasi. Ima sicer možnost izbire različnih kompresij in barvne globine, ampak za moje pojme manjka kakšna "turbo" možnost za LAN omrežja... da se ne trudi toliko s kompresijo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni