|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 1:35 pm Naslov sporočila: Iščem načrt za samonosna dvoriščna vrata |
|
|
Da ne gruntam tople vode, iščem načrt za 4m samonosna dvoriščna vrata. Uporabil bi kit komplet od Ferine, ali pa nekaj podobnega. Če ima kdo kak načrt, skico, ali pa izkušnje iz samogradnje, prosim za pomoč.
lp _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roby Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolje bi bilo, če bi omenil da imaš avtomatiko beninca. Kot vidim prodaja ferina tako talni pogon kot tudi roke... Pri rokah moraš paziti na kote pritrditve. Pri talnem pa ni teh problemov. Svetujem ti, da dobro preučiš priložena navodila. V njih je ponavadi dobro razloženo kako je potrebno montirati. Sicer pa imaš enega podjetnika v tisti coni, malo iz krškega proti ac na desni strani. Če je še tam,... je že daleč tega, ko sem se s tem ukvarjal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
S kolegom sva naredila samonosna vrata pri meni doma. Skic sicer nimam, lahko ti pa poslikam zadevo in dam kakšen nasvet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 2:28 pm Naslov sporočila: Re: Iščem načrt za samonosna dvoriščna vrata |
|
|
damo je napisal/a: |
Da ne gruntam tople vode, iščem načrt za 4m samonosna dvoriščna vrata. Uporabil bi kit komplet od Ferine, ali pa nekaj podobnega. Če ima kdo kak načrt, skico, ali pa izkušnje iz samogradnje, prosim za pomoč.
lp |
Najbolše, da se oglasiš k nam, pa ti oče svetuje ter nariše skico. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
uh, Denis, sem čisto pozabil na vajdva z očetom. Sem mislil, da samo inox šibata!
No, nabavljeno nimam še nič od materiala, tako da so mi še vse možnosti odprte. Se pa nekako nagibam k samogradnji, tako kot pri večini projektov (izziv in prišparani €€). _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar imamo na ponki železno ograjo,ki čaka na cinkanje:) _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se oglasim na posvet! _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomazp Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.64 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem bil v dilemi ali delati v samogradnji oz. naročiti vrata (1xdrsna 5m, 1x krilna 4m + posamična vrata). Ispadlo je tako, da sem naredil načrte, izdelal jo je pa preizkušen mojster. Sem se prav odločil. Ispadlo je odlično.
Pri samogradnji je treba tudi pazit, da ne pride kakšen profil zaprt. Ko se vroče cinka lahko tisti profil raznese oz. je poln cinka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš peljal v cinkarno in ne bo pravilno narejeno za odzračenje ti bodo zavrnili cinkanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to vem, da je treba luknje delat. Sicer pa sem že zmenjen za posvet  _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni