|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mleko_milk Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 5:59 pm Naslov sporočila: Hladilnik za trdi disk |
|
|
Pri mojem računalniku se disk neznansko segreva pri naporih (tudi močno preko 50°C). Za silo sem rešil problem tako, da sem Ventilator iz stranice namestil pod trdi disk. Zanima pa me, če kateri ter kakšen hladilnik bi lahko kupil.
Naj ne bo preveč glasen in naj bo tudi učinkovit.
Sicer vem da lahko glasnost ventilatorja zmanjšam z uporom, ampak bi bil vseeno vesel če bi bil že orignalno tih.  _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za hlajenje diskov lahko kupiš pasivne ali aktivne hladilnike. Pasivni so v bistvu hladilna rebra, aktivni pa imajo vgrajene ventilatorje. Najbolje, da pokličeš najljubšo trgovino in jih povprašaš kaj imajo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mleko_milk Član

|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že klical in spraševal po okoliških trgovinah, pa mi ne znajo nič pametnega povedati. Zanima me tudi, če je že kdo kupil kakšno stvar za hlajenje trdih diskov in kako je s to stvarjo zadovoljen.
Pa če ima kdokakšen predlog, ki naj bi bil - kot sem že zgoraj napisal - Učinkovit naj kar napiše.  _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mleko_milk Član

|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi kar dober, edino kar me moti je mogoče glasnost. 27.7 decibela je mogoče kr mal preveč če želiš spati zraven njega. Upam da bo še kakšen drug predlog, drugače bo pa tudi ta v redu.  _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
mleko_milk je napisal/a: |
27.7 decibela je mogoče kr mal preveč če želiš spati zraven njega. |
Hmmm , a res ? Pa ti veš kaj predstavlja 27,7 dB "hrupa" ??? To je hrup , ki ga povzroča šepet v razdalji približno pol metra.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mleko_milk Član

|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2005 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem.
Moja grafična ga proizvaja 28 decibela, pa se večkrat zbudim zarad nje. Mogoče imam samo slab spanec. Sicer pa meni je vseeno koliko hrupa proizvaja, važno je da učinkovito hladi. Konec koncev lahko računalnik preselim v drugo sobo  _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mumbley Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da imajo tukaj najboljšo izbiro:
http://www.cool-pc.org/
Glasnost ventilatorja lahko zmanjšaš tudi z regulatorji obratov, medtem ko vibracije ki se prenašajo z ventilatorja na ohišje zmanjšaš s silikonskimi podložkami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni