www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Hladilnik za trdi disk

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 5:59 pm    Naslov sporočila:  Hladilnik za trdi disk Odgovori s citatom

Pri mojem računalniku se disk neznansko segreva pri naporih (tudi močno preko 50°C). Za silo sem rešil problem tako, da sem Ventilator iz stranice namestil pod trdi disk. Zanima pa me, če kateri ter kakšen hladilnik bi lahko kupil.

Naj ne bo preveč glasen in naj bo tudi učinkovit.

Sicer vem da lahko glasnost ventilatorja zmanjšam z uporom, ampak bi bil vseeno vesel če bi bil že orignalno tih. Very Happy

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za hlajenje diskov lahko kupiš pasivne ali aktivne hladilnike. Pasivni so v bistvu hladilna rebra, aktivni pa imajo vgrajene ventilatorje. Najbolje, da pokličeš najljubšo trgovino in jih povprašaš kaj imajo.
mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že klical in spraševal po okoliških trgovinah, pa mi ne znajo nič pametnega povedati. Zanima me tudi, če je že kdo kupil kakšno stvar za hlajenje trdih diskov in kako je s to stvarjo zadovoljen.

Pa če ima kdokakšen predlog, ki naj bi bil - kot sem že zgoraj napisal - Učinkovit naj kar napiše. Very Happy

matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam

http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?keywords=ventilator+disk&product_id=1140226723

Temperature v računalniku sicer ne merim (je starejši), vendar je disk (WD 160 GB, 7200 obratov) ob odprtju ohišja sprejemljivo topel.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če nočeš hrupa bi mogoče poizkusil kaj takšnega:
http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=74&code=019

Ima Malcom v svojem ceniku.

mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi kar dober, edino kar me moti je mogoče glasnost. 27.7 decibela je mogoče kr mal preveč če želiš spati zraven njega. Upam da bo še kakšen drug predlog, drugače bo pa tudi ta v redu. Very Happy
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mleko_milk je napisal/a:
27.7 decibela je mogoče kr mal preveč če želiš spati zraven njega.

Hmmm , a res ? Pa ti veš kaj predstavlja 27,7 dB "hrupa" ??? To je hrup , ki ga povzroča šepet v razdalji približno pol metra.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 10:50 pm    Naslov sporočila: icon_cool  Odgovori s citatom

Vem.
Moja grafična ga proizvaja 28 decibela, pa se večkrat zbudim zarad nje. Mogoče imam samo slab spanec. Sicer pa meni je vseeno koliko hrupa proizvaja, važno je da učinkovito hladi. Konec koncev lahko računalnik preselim v drugo sobo Cool

Mumbley
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da imajo tukaj najboljšo izbiro:
http://www.cool-pc.org/

Glasnost ventilatorja lahko zmanjšaš tudi z regulatorji obratov, medtem ko vibracije ki se prenašajo z ventilatorja na ohišje zmanjšaš s silikonskimi podložkami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni