|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrelinoge Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora
|
Objavljeno: Sob Maj 21, 2005 6:19 pm Naslov sporočila: onemogočena tipkovnica in miška |
|
|
V Win XP sem znancu želel usposobiti multimedijske tipke na tipkovnici, ki jih do takrat ni zaznavalo. Ker ni imel gonilnikov sem prvo tak za hec poizkusil posodobiti gonilnik in sem sam iz seznama izbral ne vem več točno katero tipkovico, ki se mi je še najbolj zdela ustrezna (po opisu). Seveda mi je zagrozilo, da bodo lahko težave in da ne bo delovalo ampak saj lahko zaženem varni način in tam nazaj zamenjam gonilnike.... sem si mislil.
Po restartanju računalnika mi je naenkrat za miško in tipkovnico v upravitelju naprav pisalo, da je gonilnik onemogočen in ni delovalo nič. Uporaba naprave je bila sicer omogočena. Zaženem varni način in isto sranje. Ostalo mi ni nič drugega kot da priklopim USB miško in tipkovnico. Tisti dve sta delovali, ampak ko sem zamenjal gonilnike za onesposobljeno tipkovnico mi je še naprej javljalo, da je gonilnik onemogočen. Sem probal večkrat brisati iz seznama (v upravitelju naprav) in ni pomagalo nič. Vedno znova se nazaj pojavita onemogočena miška in tikovnica.
Se priporočam za nasvete, če bodo kakšni. Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Ned Maj 22, 2005 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej oznake na tipkovnici in miški ter na netu najdi prave gonilnike.Če je po pravem ,bi morali biti originalni gonilniki na proizvajalčevi domači strani.Tako boš najenostavneje rešil problem. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrelinoge Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2005 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo z microsoftovimi gonilniki bi tudi moralo delovati. Tako kot je že doooolgo časa delovalo bi tudi zdaj morala tipkovnica delovati kot standardna tipkovnica. V bistvu tipkovnico lepo zazna in če zbrišem gonilnike mi jo po ponovnem zagonu tudi nazaj namesti. Pri tem pa seveda gonilnike tudi takoj onemogoči. Zato ne verjamem, da bi originalni gonilniki kaj spremenili. Mislim da niso krivi gonilniki ampak kaj drugega.
Probal sem tudi že obnovitev sistema vendar ni šlo narediti. Ne spoznam se preveč na te obnovitve ker jih ne uporabljam, tako da ne vem točno zakaj ni šlo. V obnovitvi vidim edino možno rešitev; če bi seveda lahko šel na prejšnjo obnovitveno točko.
Če ima še kdo kakšne ideje se priporočam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2005 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa če omogočiš gonilnike (ki so onemogočeni)? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrelinoge Član

|
Objavljeno: Tor Maj 24, 2005 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Gonilniki so omogočeni (tam spodaj v spustnem meniju kjer lahko izbiraš omogoči / onemogoči). Samo tam kjer piše stanje naprave mi pa izpiše "gonilnik za to napravo je bil onemogočen. Nadomestni gonilnik morda omogoča to funkcionalnost (koda 32)"
Me prav zanima kakšen je nadomestni gonilnik...?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni