www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

onemogočena tipkovnica in miška

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrelinoge
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43
Aktiv.: 0.27
Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2005 6:19 pm    Naslov sporočila:  onemogočena tipkovnica in miška Odgovori s citatom

V Win XP sem znancu želel usposobiti multimedijske tipke na tipkovnici, ki jih do takrat ni zaznavalo. Ker ni imel gonilnikov sem prvo tak za hec poizkusil posodobiti gonilnik in sem sam iz seznama izbral ne vem več točno katero tipkovico, ki se mi je še najbolj zdela ustrezna (po opisu). Seveda mi je zagrozilo, da bodo lahko težave in da ne bo delovalo ampak saj lahko zaženem varni način in tam nazaj zamenjam gonilnike.... sem si mislil.

Po restartanju računalnika mi je naenkrat za miško in tipkovnico v upravitelju naprav pisalo, da je gonilnik onemogočen in ni delovalo nič. Uporaba naprave je bila sicer omogočena. Zaženem varni način in isto sranje. Ostalo mi ni nič drugega kot da priklopim USB miško in tipkovnico. Tisti dve sta delovali, ampak ko sem zamenjal gonilnike za onesposobljeno tipkovnico mi je še naprej javljalo, da je gonilnik onemogočen. Sem probal večkrat brisati iz seznama (v upravitelju naprav) in ni pomagalo nič. Vedno znova se nazaj pojavita onemogočena miška in tikovnica.
Se priporočam za nasvete, če bodo kakšni. Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2005 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej oznake na tipkovnici in miški ter na netu najdi prave gonilnike.Če je po pravem ,bi morali biti originalni gonilniki na proizvajalčevi domači strani.Tako boš najenostavneje rešil problem.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrelinoge
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2005 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo z microsoftovimi gonilniki bi tudi moralo delovati. Tako kot je že doooolgo časa delovalo bi tudi zdaj morala tipkovnica delovati kot standardna tipkovnica. V bistvu tipkovnico lepo zazna in če zbrišem gonilnike mi jo po ponovnem zagonu tudi nazaj namesti. Pri tem pa seveda gonilnike tudi takoj onemogoči. Zato ne verjamem, da bi originalni gonilniki kaj spremenili. Mislim da niso krivi gonilniki ampak kaj drugega.

Probal sem tudi že obnovitev sistema vendar ni šlo narediti. Ne spoznam se preveč na te obnovitve ker jih ne uporabljam, tako da ne vem točno zakaj ni šlo. V obnovitvi vidim edino možno rešitev; če bi seveda lahko šel na prejšnjo obnovitveno točko. Evil or Very Mad

Če ima še kdo kakšne ideje se priporočam Rolling Eyes
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2005 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa če omogočiš gonilnike (ki so onemogočeni)?
andrelinoge
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2005 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gonilniki so omogočeni (tam spodaj v spustnem meniju kjer lahko izbiraš omogoči / onemogoči). Samo tam kjer piše stanje naprave mi pa izpiše "gonilnik za to napravo je bil onemogočen. Nadomestni gonilnik morda omogoča to funkcionalnost (koda 32)"

Me prav zanima kakšen je nadomestni gonilnik...? Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni