|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2005 8:43 pm Naslov sporočila: Radio-gramofon Ei Niš simfonija rg |
|
|
Pri omenjenem radiu-gramofonu na elerktonke se pojavlja sledeči problem
radio igra normalno.
Pri gramofonu pa se pojavlja sledeči problem nekaj časa prib. minuto dve igra skoraj normalno potem pa glas skoraj čisto utihne tako da se sliši čisto tiho igranje.
Sedaj pa sprašujem kaj bi bilo lahko narobe jaz malo sumim ,da je igla slaba ali
zanič ker ko sem poizkusil priklopiti signal generator na [slovenščina je zame španska vas] od igle se pa pojavi normalni glas signal generatorja -poizkusil sem več plošč.
Ali kdo ve ali se te igle še da dobiti ter kje in koliko je okvirna cena teh igel.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma
Nazadnje urejal/a Srecko Čet Jun 09, 2005 7:23 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Maj 12, 2005 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velika vrjetnost je, da je zanič glava. Ko neha igrati se s pinceto dotakni "vročega" konca žice, ki je prilotana na glavo. Boš videl, če se čuje močan brum. V koliko se je vzrok glava sicer je nekaj narobe na predojačevalcu. Kak posušen elektrolit, ali slab lot. Obstaja tudi vrjetnost oksidiranih kontaktov na stikalu, ki vljučujejo gramofon (preklapljajo NF signal radio/gramofon). _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni