|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2024 3:35 pm Naslov sporočila: Iskra Isicom 5 - telefonska centrala |
|
|
Pozdravljeni,
pred časom sem kupil nerabljeno hišno telefonsko centralo Isicom 5, ki ima še domofon. Zadeva je kar uporabna po hiši. Letos je crknil adapter. Mislim, da je crknil, ker je bil pod dimenzioniran in se je ves čas precej grel. Pri razdiranju adapterja sem ugotovil, da je primar zažgan. Skušal sem izdelati nov napajalnik, vendar mi ni jasno kakšne napetosti so potrebne, namreč napisane vrednosti na napajalniku so drugačne od merjenih, prav tako so menda AC in DC napetosti na istih žicah, trafo pa je bil navit s tremi izhodi na sekundarju? Skratka, ker gre za napajalnik, ki se kar s konektorjem loči od telefonske centrale me zanima, če ima kdo kakšnega doma oziroma ve kaj več o teh zadevah?
lp _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 49.64
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2024 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je bil stari adapter samo za 220V, poglej kaj piše na njemu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2024 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj prilepi sliko tega isicoma 5 in napajalnika. _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni