www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z sound blasterjem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 9:37 pm    Naslov sporočila: icon_angry Problem z sound blasterjem Odgovori s citatom

Pri kolegu je naenkrat nehal delat sound blaster, ki je integriran na osnovni plošči.
Sistem je seveda Windows XP, osnovna plošča pa Asus. Sam ne ve kaj je storil, oziroma naložil, da se je to zgodilo. Ob pregledu sem ugotovil, da nima naloženega gonilnika za S. blaster (Realtek....itd) Na internetu (Asus stran), sem snel tri različne gonilnike za S. blaster, ki so pač določeni za tip vgrajene osnovne plošče. Po namestitvi gonilnika se računalnik seveda restarta in po ponovnem zagonu mi izpiše sporočilo, da moram pred nalaganjem gonilnika za S.blaster naložit "Microsoft BUS driver". Enako se zgodi po poskusu nalaganja vseh treh različnih gonilnikov. Sedaj me pa zanima kaj storiti, kateri gonilnik je sploh to in za katero napravo?
Sam pri sebi razmišljam, da bi naj bil to gonilnik za osnovno ploščo BUS vodilo, katerega pa ne vem kako ga naložit, če sploh obstaja gonilnik za to? V upravitelju naprav je rumeni klicaj samo ob zvočni kartici, ker pač nima naloženega gonilnika.

Poskusil sem tudi nadgradit BIOS, pa nič ne pomaga. Prosim za pomoč!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poiskusi z diskom, ki si ga dobil zraven matične plošče, na njem so verjetno vsi driverji za matično ploščo v enem paketu. Če to zaženeš bi se po mojem morali instalirati vsi gonilniki matične plošče.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri model ASUS matične plošče pa je?

TUKAJ so imeli podobne probleme in je podana rešitev. Preberi si.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
Kateri model ASUS matične plošče pa je?

[url=h**p://nwn.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=396301&forum=49&sp=15]TUKAJ[/url] so imeli podobne probleme in je podana rešitev. Preberi si.

Hvala za info, bom poskusil še ta, najnovejši gonilnik, kateri model, pa je točno matična plošča, pa ne vem, ker nimam računalnika tukaj v službi.

P.S. Lolek osnovni CD sem logično poskusil najprej, če prav še takšnega, da bi se sami vsi gonilniki naložili, še nisem imel. Verjetno nisem rojen pod srečno zvezdo Laughing kljub temu hvala za trud.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni