|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tuma Član

Pridružen-a: Čet 10 Feb 2011 6:02 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 5:54 am Naslov sporočila: Izmenična vezava 2 dimerja TEM |
|
|
Imam 5 vgradnih reflektorjev in me zanima,kako zvezat 2 dimerja v izmenični vezavi.V Tem Čatež so mi rekli,da to ne gre pa me zanima vaše mnenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 6:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Dimmer imaš lahko samo en.
So ti čisto prav povedali.
Ako pa bi rad izumil kaj novega, pa kar na delo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj malo po trgovinah. Pred časom se je dobilo zatemnilnike, malo dražje sicer, ki so imeli predvideno možnost izmenične vezave (seveda si moral kupiti dva ). Možnost je bila tudi dimer in izmenično stikalo.
EDIT: *EM *atež ponuja možnost dimer+izmenično stikalo in ne dva dimerja (modulni: stran 41 kataloga, zadnji; in vgradni: stran 92 kataloga, drugi, tretji...). Ta varianta ne pride v poštev? Kaj pa zatemnilniki, ki jih krmiliš z več tipkami (stran 42 kataloga)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzorski so imeli možnost dodajanja "tipk", navadni (na potenciometer) pa ne.
Se pa lahko veže na novejše še izmenična/križna stikala, ne pa dodatnih dimmerjev.
/edit: na tipko jih imaš v ponudbi, ja. So izpeljanka iz senzorskih, kateri so najbrž umaknjeni iz prodaje, saj jih že dolgo nisem nikjer zasledil. Kapacitivni pa se še dobijo. Bo najbrž kaj glede RSO ali varnosti vmes... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Legrand to omogoča |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tuma Član

Pridružen-a: Čet 10 Feb 2011 6:02 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2011 3:51 am Naslov sporočila: |
|
|
No dimer in izmenično naj bi šlo .Dva dimerja pa ne ,ker naj bi enega pokurilo škoda ker so dovolj dragi,da bi jih uničeval.Hm potem me pa res zanima zakj jih prodajajo kot izmenične.Za modul sistem sem se odločil,ker so majhnih dimenzij no če je prostor majhen ne izgleda ravno lepo 2 ali pa 3 dimerje v vrsti klasik sistem.
Vsem hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni