|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jereb Član

Pridružen-a: Pon 28 Feb 2011 12:15 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 11:09 am Naslov sporočila: Motnje pri polnjenju telefona |
|
|
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem; ko polnim telefon in ob enem iz njega poslušam glasbo se mi dogaja da pri prižganem motorju dobim na izhod zvočnikov motnje, razno piskanje.
Jaz sumim da se to prenaša s alternatorja, je to mogoče? No mene zanima kako najlažje ublažit oz izničit te motnje. Polnilec je itak napajan preko cigaret priključka, tako da ne bi bilo problem kar koli prispajkat za priključek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se je meni dogajalo, ko sem poslusal glasbo preko prenosnika, kateri je bil napajan prek rasmernika. Sam laptop pa je bil se povezan prek jack->RCA kabla na AUX vhod avtoradija. Sklepal sem, da je šum, zaradi tega, ker je toliko povezav in vsega.
Ce se to tudi tebi dogaja, pomeni da je to (sklepam), tako kot si sam rekel, zaradi alternatorja, ker ce je avto ugasnjen, motenj ni. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb Član

|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ravno to se mi dogaja. Zato pa me zanima kako odpravi motnje, mogoče kakšen filter? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtoradio je imel včasih, no še sedaj na napajalnem kabli nekakšen "blackbox" No, tam je bil filter proti takšnim motnjam... Tuljava in mislim da kondl ali dva.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi poizkusil z ground loop izolatorjem. Edino, če imaš povezavo preko BT potem to ne pride v poštev, ker to se da na signalne kable. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb Član

|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtoradio drugače dela brez problema, motnje se prenašajo preko polnilca na telefon in potem s telefona preko aux vhoda na radio. Tako da edina možnost pomojem je da dam nekakšen filter pred napjalnik za telefon. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
V drugem avtu imamo za avtoradijem tistole črno škatljico, bom poiskusil če so tudi tukaj taki motilni efekti.
Ali obstajajo taki filtri (se jih da kupiti), ki gredo med radijem in predvajalnikom ali si to samo tako predlagal?
Namrec, me zelo moti to brnenje, šumenje, kar koli pač je... _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj takega daj med teledon in aux čim bližje radiju. To se drugače montira pred ojačevalce, v tvojem primeru pa je ojačevalec radio sam. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se da lepo izvesti, če imas na telefonu/laptopu jack konektor potrebujes kabel med predvajalnikom in filtrom ki ima jack -> RCA, in med filtrom in radijem pa RCA-> ženski jack...
Bom nabavil eno tako zadevo in probal. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jereb Član

|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2011 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, se pravi da ground loop filter prav galvansko loči signala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni