|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 2:15 pm Naslov sporočila: Vzorci v žitu |
|
|
V prilogi posnetek nastajanja likov v žitu, kaj menite o tem, tudi v Sloveniji so se začeli pojavljati (Ptuj,Prekmurje...)
Je to lahko delo človeških rok?
http://share-international.net/slo/znamenja/liki.htm#liki
l.p.Dani
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Oliver's Castle.zip |
Velikost datoteke: |
985.5 KB |
Downloadano: |
18 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor so vsi žitni krogi po vsem svetu ki so bili narejeni do sedaj, delo človeških rok.
Visoka znanost .... pa kaj še, prej bi rekel visoka iznajdljivost, znanje geometrije in spretnost uporabe le te, seveda s pomočjo vrvi. Preden se krogi začnejo delat, je seveda potrebno pripraviti zares natančen načrt, kako to storiti in tudi vrstni red oziroma postopek.
Ma kakšni bogovi neki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi meni to na njivi naredili...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
delo človeških rok. Cool |
+1
Tema je bila že nekajkrat na Discovery channel. Ljudje (velikokrat študentje) so po nekaj letih skrivanja (hihitanja) celo razlagali kako se zadeva naredi.
Ena boljših je bila pred dnevi (ponovno Discovery channel). V travniku so bil temnejši krogi (krofi) velikosti cca 3-5 m. Prvi pametnjakovič je nekaj razlagal o sevanju NLP-ja. Druga znanstvenica pa je dokazala, da so to le gobe, ki rastejo iz neke točke navzven (poznanih je 200 vrst podobnih gob).
Moje osebno mnenje o NLP-jih:
"... Če bi bili v vesolju sami, bi bila to strašanska potrata prostora..."
citat neznanega avtorja zopet z Discovery channel
lp, CarpeDiem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi če v vesolju nismo sami, ne vemo, kakšna bitja so v vesolju, koliko so razvita, ali je to sploh civilizacija, so razviti bolj kot mi, ali manj, vsekakor pa so verjetno s potovanjem po vesolju omejeni enako kot mi, zato do srečanja ne pride. Najbrž fizikalni zakoni veljajo enako po celem vesolju kdo ve ....
NLP ..... čista bedarija, po mojem mnenju, no ja, pravzaprav je lahko NLP tudi rjast lavor ki ga nekdo vrže .... in če se ne ugotovi kaj je to bilo, potem je to neznani leteči predmet
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Avg 05, 2005 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje je, da v našem vesolju nismo sami, ker je preprosto na voljo preveč prostora in časa. Vprašanje je samo na kakšni razvojni stopnji so druga življenja. Kar se pa tiče NLP-jev: verjamem da obstajajo, samo ne prihajajo iz vesolja ampak kar iz naše ljube Zemlje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Avg 05, 2005 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bi morebitni zunajzemeljski obiskovalci imeli pametnješe delo, kot risanje vzorcev v žitna polja.
Sem gledal že kar nekaj oddaj, kjer so kazali tudi kako jih izdelajo. Po naročilo televizijske hiše so celo izdelali en vzorec. (Kvadratno špiralo)
Ekipa štirih ljudi, je v 4h urah izdelala lik velikosti 50x50m
Na drugi strani so predstavili ljudi, ki se ukvarjajo z raziskovanjem takšnih krogov. Kot so izpostavili, je bilo zanimivo, da med svojimi člani niso imeli nikogar, ki bi se vsaj približno zastopil na same rastline, ki so bile uporabljene kot medij.
Moje mnenje en kup ljudi, ki zbujajo pozornost.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Avg 05, 2005 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo off topic: Moj sosed je videl leteče krožnike vsakič, ko je prišel nabasan domov. Sam niso bili iz nenajdija ali pa iz kriptonitne zlitine, ampak pravi keramični krožniki...ki jih je baba lučala za njim
Moje mnenje? Krogi v žitu? Heh..po moje jih bo letos kar veliko. Eni žagajo breskve, drugi žgejo ajdo, tretji bojo svoje polje pohodili v kroge...
NLPji? No ja...vsekakor ne moremo biti sami. Mi smo na stopnji opice z digitalno uro...kako pa so uni tam zunaj ne moremo vedeti, vprašanje je, če oni vejo da imamo mi digitalno uro.
Vsekakor je to tema ,ki naleti na takšna in drugačna verovanja...jaz osebno, dokler ne srečam kakega zelenega možiclja z velikimi očmi ki bo stal s kanglico za bencin v roki pred mojo hišo in moledoval za liter šampona iz kopriv za njegovo vozilce ,ki je obtičalo na kumarah na mojem vrtu, ne verjamem vanje. Če se mi pa to zgodi...potem pa spremenim mnenje.
LP Gorazd
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Avg 05, 2005 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem si kaj, da ne bi na tem mestu omenil izjavo Dr. Franca Rodeta, ko se enkrat malo zarekel: "Veste, jaz sem en tak, nejeverni Tomaž - dokler ne vidim, ne verjamem!"
V naši družbi je takrat požel salve smeha
_________________ If in doubt about performance disassemble your code and try to follow it. If you get bored then the CPU probably will too... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sob Avg 06, 2005 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Ne morem si kaj, da ne bi na tem mestu omenil izjavo Dr. Franca Rodeta, ko se enkrat malo zarekel: "Veste, jaz sem en tak, nejeverni Tomaž - dokler ne vidim, ne verjamem!"
V naši družbi je takrat požel salve smeha  |
In potem si je s zanimanjem ogledal rastavo dinozavrov. . In bog je v šestih dneh ustvaril svet
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MoonBeam Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2005 8:22 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Avg 06, 2005 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, malo laično komentiranje se mi zdi tole vse skupaj...Je kdo od vas ze sploh videl kaksen tak krog, s kakšno natančnostjo je narejen in kako so položeni in ne polomljeni klasi...po moje ne... Ne trdim, da je to delo bilo kakih NLP-jev, nekaj je pa zagotovo, da takih umetnin nebi nardil noben človek...
LP M
_________________ As Hard As It Gets! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Sob Avg 06, 2005 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pšenica ni tako zelo občutljiva, da bi se stebla in klasi kar tako zlomili, tako da ... sicer pa to ni kar z nogami pohojeno, saj bi to predolgo trajalo, ker je površina stopal premajhna ... kar pomeni, da je pri takem delu potrebno uporabiti kakšen pripomoček, kar pa pomeni da bo pritisk na celotno steblo več ali manj enakomeren in zato stebla ne bodo polomljena, klasje pa ne zdrobljeno.
Zanimivo, zakaj so vzorci vedno v obliki krogov najbrž zato, ker jih je še najlažje narediti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Avg 06, 2005 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Odkrivalnem kanalu (Discovery channel) je bila skupina ljudi, ki je pšenico valjala z valarjem za travo. Krog so naredili tako, da je eden stal v sredini kroga in držal vrvico, drugi je pa hodil okoli. Ko so enkrat očartali krog, je šlo samo po sebi od rok.
NLPji...pa kaj še...pri vseh lučeh, ki naj bi jih imeli okoli, bi bila to predstava kot ognjemet na Noviga lejta dan. Vse pa se zgodi v "senci" ali pa v nekih misterioznih okoliščinah...saj nebi rad kakemu beliverju pokvaril veselja, vendar kar je preveč je pa res malce preveč.
No. Tiste izjave od Rodeta sicer nisem slišal...je pa možakar zanimivo povedal. Kaj potem sploh počne v tem poklicu???Uči krivo vero? UPs...sem že preveč rekel
LP Gorazd
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Avg 07, 2005 1:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz mislim, da žito 99% valjajo domači - zemeljski možiclji.
Čeprav v obstoj drugih civilizacij prav tako verjamem z 99% verjetnostjo. In nekatere od teh civilizacij imajo najbrž visoko tehnološko razvita vozila (vsaj za naše pojme), ki niso nič podobna NLP-jem kakršne nam kažejo mediji, niti se ne vozijo z njimi v lepih krogih po "našem" žitu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Avg 07, 2005 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, dokaj zanimiva tema. Pred nekaj leti me je ta pojav malček bolj zanimal, pa sem prebral kar nekaj napisanega, pa nekaj dokumentarcev pogledal, pa tudi podobno temo zastavil na nekem forumu. Potem pa sem si rekel, da je škoda časa se ukvarjati z NLP-ji, žitnimi krogi...En velik problem je, ker nikakor ne moreš vedeti, katere informacije so verodostojne.Pa manipulacija medijev je velika.Če bi vsaj državne organizacije lahko razkrile svoje skrivne dokumente in spoznanja, ne pa da dajejo nekatera spoznanja pod "top secret". No, pa po drugi strani je logično, da vojske ne morejo razkrivati svojih skrivnosti.
Da napišem še nekaj o žitnih krogih. Verjetno si nekateri niste vzeli kaj preveč časa, da bi si pogledali kompleksnost in velikost nekaterih vzorcev. Daleč od tega, da bi to bili kar neki krogi. Tisti, ki naj bi preučevali te pojave pravijo, da ločijo "prave žitne kroge" od ponarejenih predvsem po tem, ker je v pravih živo po snopih zavito med sabo in položeno po tleh, brez da bi se stebla žita zlomila. Žitna stebla pa naj bi bila zvita že malček pod zemljo. Ponaredki pa naj bi večinoma imeli tudi polomljena stebla in niso zaviti v take snope.
Sam sem mnenja, da tudi tiste "prave" naredijo ljudje, vendar pa verjetno z večjo spretnostjo in boljšim orodjem, kot pa tiste "ponaredke", ki jih na daleč vidiš, da so lahko narejeni z vrvmi in kakšnim kosom lesa za teptanje.
Kar se pa tiče video posnetka, bi bil pa že čas, da se še kakšen posname Tisti je star že kar nekaj let. Kar se tiče avtentičnosti pa ne bi mogel nič reči.
Enkrat sem dobil posnetek obdukcije nezemljanov, ki so strmoglavili v verjetno vsem znani Arei 51. Pa je bilo govora, da so v javnosti 3-je taki posnetki. 2 da sta ponaredka, eden pa avtentičen....verjetno pa so kar vsi zaigrani.
Pa še za konec moje mnenje. Vejamem, da v tako obširnem vesolju nismo sami. Ni nujno, da so razumna bitja, ampak verjetnost obstaja. Pa tudi ni nujno, da točno sedaj obstaja še kakšna civilizacija, mogoče pa je bila pred mnogimi leti, ali pa bi nastala v prihodnjosti. Sem pa mnenja, da se še nismo srečali.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni